El Ballet National de Marseille al Teatre Sagarra

L’1 de març es presentarà la Quinzena Metropolitana de Dansa al Teatre Joventut de l’Hospitalet. Aquest cicle d’espectacles és una invitació a viure una experiència vibrant i a conèixer grans artistes i nous talents. Sis ciutats de l’àrea metropolitana (Santa Coloma, Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues i l’Hospitalet) en seran l’escenari.

El Teatre Sagarra obrirà la Quinzena els dies 2 i 3 de març amb l’actuació del Ballet National de Marseille. Les estacions de metro de la L9, les places de la Vila i de Pau Casals, el Mercat Sagarra i l’església Major esdevindran decorats improvisats. Fins al 18 de març, els nostres carrers s’ompliran de l’esperit i l’estètica d’aquesta disciplina artística i viuran una experiència trencadora i popular. La diversitat és un dels trets distintius d’una programació que neix amb l’objectiu de convertir-se en una cita anual amb les arts del moviment. Clàssic, contemporani, flamenc, hip-hop, jazz, musical, tradicional...

A la Quinzena de la Dansa Metropolitana, tots els estils hi troben cabuda, com també ho aconsegueixen les propostes participatives. L’objectiu dels municipis implicats és donar suport al nostre sistema coreogràfic. La Quinzena Metropolitana trenca les barreres tradicionals de la dansa, entesa com una disciplina artística reservada a un públic entès, i hi planteja mirades actuals.

El programa es desenvoluparà en diversos espais per intentar arribar al màxim públic possible. Escoles i centres de dansa s’han implicat en aquesta tasca de divulgació. Pel que fa a Santa Coloma, són setze els col•lectius que hi participen. Els espectacles El Ballet National de Marseille obrirà el foc al Teatre Sagarra els dies 2 i 3 de març, amb dues peces —Two i Bolero— que destaquen per l’alta qualitat de de les coreografies. Les entrades estan ja a la venda amb els descomptes habituals. Després vindran Broda Bros, amb Unders (3 de març, a les parades de la L9 de metro); Furikami, amb la proposta de carrer Origami (7 de març, plaça de Pau Casals); l’Excèntrica, amb Moving to Motion (10 de març, Teatre Sagarra); el Centre de Dansa de Catalunya, amb Quadres d’una exposició (12 de març, Teatre Sagarra), i la Cia. Tacone, amb Estado de exilio (17 de març, església Major).

La traca final serà una ballada multitudinària, que tindrà lloc a les sis ciutats de la Quinzena de manera simultània, a les 12.00 h, amb el títol de Tothom balla. A la nostra ciutat, les escoles dansa portaran a terme aquell dia una funció peculiar —El carrer dansa— al voltant del Mercat Sagarra. Cada 15 minuts se succeiran les coreografies, els referents dels quals seran els musicals cinematogràfics.