El 20N, Dia dels Drets de la Infància, se celebra enguany de manera digital

Com en anys anteriors, Santa Coloma se suma a la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, que se celebra cada 20 de novembre.

Una data que l’Assemblea General de les Nacions Unides i l’ONU van establir ja que és el dia en què l’any 1959 es va aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant.

Per celebrar aquest dia, cada novembre, l’Ajuntament organitza activitats familiars al carrer. Enguany, amb la crisi sanitària, l’Ajuntament ha adaptat les propostes a les circumstàncies actuals, i per això s’han programat continguts exclusivament de manera telemàtica.

Santa Coloma de Gramenet és “Ciutat amiga de la Infància”, consideració atorgada per l'UNICEF, que reconeix el valor del model de gestió centrat en un enfocament de drets de la infància, promovent mecanismes reals de participació infantil.

Plenari del Consell de la Infància


Coincidint amb el Dia Universal dels drets dels Infants, celebrarem el plenari de constitució del Consell de la Infància. Aquest consell és un òrgan de participació infantil on els nens i les nenes entre 10 i 12 anys treballen temes relacionats amb la vida de la ciutat. En formen part del Consell durant 2 anys i es renoven els nous i les noves consellers i conselleres. Per aquest nou consell s’han presentat 155 candidats i candidates, de 30 escoles de primària públiques i concertades, més 1 centre obert i el CRIJ Rellotge XXI.

D’aquests, cinquanta són els nous consellers i conselleres escollits per sorteig. En aquest acte de constitució del Consell de la Infància l’alcaldessa, Núria Parlon, els hi farà l’encàrrec del tema important de ciutat que hauran de treballar durant els pròxims dos anys.