El 2 de març s’inauguraran a l’Auditori les Jornades de la Dona

El foment de la participació i de la igualtat és la base de  les Jornades de la Dona, que tindran lloc a Santa Coloma de Gramenet al llarg dels propers dies i que culminaran amb la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Les Jornades, que estan organitzades per l’Ajuntament, el Consell de Dones i les entitats, seran inaugurades el dia 2 (Auditori, 19.00) per l’alcalde, Bartomeu Muñoz; la regidora de Dona,  Igualtat, Ángeles Peláez, i la presidenta de la Coordinadora, Antonia Ortega. En aquest acte, Anna Hernández, presidenta de l’Àrea d’Infraestructures de la Diputació, pronunciarà la conferència “Dona i urbanisme. La perspectiva de gènere en la Llei de barris”.

El dia 3 (IES La Bastida, 11.45), hi haurà una conferència, a càrrec d’una professional de l’entitat Espais per a la Igualtat, amb un títol força explícit: “Ets una persona o ets com tothom? Caminem plegats cap a la igualtat”.

El dia 4 (Auditori, 19.00) tindrà lloc el recital de poesia “Cantar y contra”, que protagonitzaran Petry Jiménez i Lídia Montero, del Grup Lauta. Tot seguit, es lliuraran els premis Isabel Alonso i actuarà la soprano  Adriana Aranda. També el dia 4 (Centre Cívic del Riu, 19.30) es farà la xerrada “Feminisme avui”, amb Teresa Sanz, catedràtica de literatura.

Finalment, el dia 5 (Museu, 18.00), hi haurà la conferència “La Llei de barris, oportunitat de fer barri des de l’experiència de les dones”, a càrrec Zaida Muxi (arquitecta) i Carme Moraira (tinenta d’alcalde de Serveis  Territorials).