"Econsciència" a Can Sisteré

El Centre d'Art Contemporani acull fins el 15 de juliol una exposicio del pintor barceloní Jordi Gispert.

S'ha inaugurat al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré (carrer de Sant Carles, s/n) l’exposició “Econsciència”, que recull obres de l’artista contemporani Jordi Gispert Pi (Barcelona, 1957). La mostra, de pintures i escultures, ofereix projectes elaborats al llarg de molts anys, construïts lentament i reflexivament per fernos pensar en la relació de l’ésser humà amb la natura, una relació que segons l’artista ha de ser harmònica.

La mostra es podrà visitar fins al 15 de juliol. L’horari del Centre és aquest: de dimarts a divendres de 17.00 a 21.00, dissabtes d’11.00 a 13.30 i de 17.00 a 21.00 i diumenges d’11.00 a 13.30 .

Fusió de dos projectes

“Econsciència” combina dos projectes de llarg recorregut de Gispert: “Natura Morta Reciclada” i “El Paisatge Més Llarg del Món”.

El primer, és una reconstrucció plàstica dels arbres que l’home ha destruït a partir de trossos de fusta trobats en contenidors. Jordi Gispert dóna una nova vida espiritual a tot allò que abans havia estat vida natural. Inclou unes fotografies que denuncien la manipulació de la natura.

El segon, “El Paisatge Més Llarg del Món”, es presenta com una sèrie indefinida de pintures a l’oli sobre teles del mateix format. Segons el crític Manuel Beltran, “en Gispert és un personatge il·lustrat i curiós que quan té un encàrrec s’hi aboca a fons. Vol conèixer en profunditat tot el que se li demana abans d’iniciar la seva creació”.