Ecometròpoli acull unes cries d’òlibes fins el seu alliberament

Durant el proper mes, aquestes cries seran controlades científicament, alimentades i cuidades amb la màxima cura al Centre d'Educació Mediambiental colomenc.

En el marc de les activitats de protecció del medi ambient i la conservació de la fauna i la flora que realitza Centre d’Educació Ambiental Ecometropoli a la nostra ciutat, els tècnics de l’equipament han acollit tres cries d’òlibes cedides pel Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Durant el proper mes, aquestes cries seran controlades científicament, alimentades i cuidades amb la màxima cura a Ecometropoli. Una càmera d’infrarojos incorporada permetrà als tècnics especialistes filmar els seus moviments per poder estudiar aquesta espècie protegida. Es tracta d’uns animals d’hàbits nocturns i, per tant, de dia estan a les fosques i descansen, i de nit és quan estan més actius. Totes les actuacions que es faran amb ells a partir d’ara es realitzaran en silenci, amb la màxima foscor i respecte per tal que les òlibes es trobin tranquil·les i segures.Al cap d’aproximadament 15 dies podran començar a fer les seves primeres proves de vol i, de mica en mica, aniran guanyant en autonomia i començaran a caçar pel seu compta fins que, finalment, siguin totalment independents.