Dos nous trams d'escales mecàniques al carrer d'Isaac Albéniz

En les pròximes setmanes està previst l'inici de les obres d'urbanització i instal·lació de dues escales mecàniques que connectaran el carrer de Isaac Albéniz amb Mallorca, en el barri de Les Oliveres, i que salvaran un desnivell de vuit metres.

Es tracta de l'inici de la segona fase del projecte, que a la seva primera ha consistit en les obres d'instal·lació d'altres dos trams mecànics per a connectar la Plaça de Huelma amb el barri de Can Franquesa. La intervenció també inclou la urbanització de la zona, xarxa de drenatge, reg i renovació de l'enllumenat.

En conjunt, el projecte està inclòs al Pla de Millora de Mobilitat i Accessibilitat per a Vianants a Santa Coloma, l'objectiu del qual és facilitar els desplaçaments dels ciutadans i, sobretot, la seva qualitat de vida, especialment en aquelles zones amb forta pendent.

Una vegada finalitzin les actuacions contemplades al Pla -durant el 2010- la ciutat contarà amb 50 unitats mecàniques, el que suposarà més de dos quilòmetres de nous recorreguts. Actualment, la ciutat disposa de 25 escales o rampes mecàniques a diferents barris de la ciutat.