Doble oferta al Teatre Sagarra

Amb "A voz ahogada", el divendres 17 (21h) el Teatre ret homenatge al poeta Miguel Hernández amb un espectacle dedicat a la recuperació de la memòria històrica. El nou espectacle del Mago Sun arriba el diumenge 19 (19h).

Aquest divendres 17 (21.00 h, Teatre Sagarra), hi haurà l’obra de teatre A voz ahogada, una producció d’Apunta Teatre d’homenatge a Miguel Hernàndez que relata com era el dia a dia al penal de Burgos, una de les presons més terribles del franquisme, ocupada majoritàriament per presos polítics comunistes. Molts d’ells eren reconeguts intel·lectuals. Preu: 18 € (descomptes habituals).

El 1960, al penal de Burgos, de forma clandestina i arriscant les seves vides, un grup de presos polítics van escenificar una obra de teatre com a homenatge a Miguel Hernández, pastor d’Orihuela, poeta i víctima d’una guerra civil terrible que va instaurar a Espanya una dictadura militar que va durar quasi 40 anys.
El 1960, un grup de presos polítics del penal de Burgos encapçalats pel poeta Marcos Ana, van escenificar una obra de teatre de forma clandestina i arriscant les seves vides. L’obra era un homenatge a Miguel Hernández, pastor d’Orihuela, poeta i víctima del franquisme que, com ells, va lluitar amb la poesia per la llibertat i la democràcia.
A partir del testimoni del mateix Marcos Ana, i també de presos polítics catalans que van compartir el seu captiveri (Lluís Martí Bielsa i Enric Pubill) i de la filla d’un d’aquells presos (Antonia Jover), A voz ahogada relata el dia a dia en aquella «universidad de Burgos», com anomenaven un dels penals més terribles del franquisme, ocupat majoritàriament per presos polítics comunistes, molts d’ells reconeguts intel·lectuals.
Aquesta no és una història de revenges, de guerra o de crueltat. A voz ahogada és una història de supervivència i de superació personal, de lluita, de solidaritat i de com un grup de joves intel·lectuals van aconseguir trencar les cadenes de la seva presó gràcies a la poesia, al teatre i a l’amor a la cultura.    

El Mago Sun al Teatre Sagarra el diumenge 19 de febrer, 19 hores. Entrada 15 euros

Un sorprenent i nou espectacle, per a tots els públics, on el mag ens introdueix en el seu gran univers durant gairebé hora i mitja. El xou més actual i fascinant amb aparicions, desaparicions, levitacions impossibles i màgia interactiva en què el públic és el protagonista. Tot això embolicat en un halo de misteri i acurada estètica que aconsegueix que tornem a il·lusionar-nos i a somiar amb l’impossible.
Espectacular xou ple d’emocions, llums, so, color i efectes impactants amb espectadors que suren, transformacions impossibles i grans reptes que atrapen el públic de principi a fi.
El Mago Sun tanca el xou amb el truc més agònic i arriscat possible en un homenatge al gran Houdini. Emulant al mític escapista, és lligat i tancat a l’interior d’un tanc amb més de 500 litres d’aigua del qual, d’alguna manera, haurà de sortir en menys de 3 minuts...
Un espectacle made in Las Vegas, Premi Nacional de Màgia, que farà les delícies de grans i petits.