Divendres se celebra la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

El divendres 3 de juny, de 17 a 21 hores, se celebra la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, una cita per promoure aquest model de comerç i consum responsable organitzada per l’ Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb entitats i comerços de la ciutat.

Aquest és el vuitè any que la ciutat s’afegeix a aquesta la festa que se celebra a unes 50 poblacions catalanes i d’arreu d’Europa.  

Aquesta edició de la Festa del Comerç Just té un nou escenari,la plaça del Rellotge i el Mercat provisional del Fondo (plaça de la Mediterrània). Com és tradicional, hi haurà parades d'entitats i associacions colomenques que promouen el comerç just i el consum responsable, amb exposició i venda de diferents productes.

Entre les principals novetats destaca la participació d’entitats juvenils del barri del Fondo com Anem i Tornem de l'Escola-Casal dels Infants, la Fundació Germina, el Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI i les escoles de la zona, amb activitats en el marc de la Festa. Participen també, entre d’altres, l’Associació Wafae, que farà un taller de cal·ligrafia i un altre d’henna, l’Associació ACAU i el Casal d’Amistat amb Cuba 'José Sànchez'.

Consum responsable per reduir les desigualtats socials
La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica té com objectiu sensibilitzar la població sobre la importància del comerç just i el consum responsable per fer front a les desigualtats socials a tot el món i en especial ara, més que mai, en un marc econòmic difícil en el que viuen molts països.

A Santa Coloma hi ha més d’una vintena  d’establiments comercials i entitats amb informació i/o venda de productes de comerç just o ecològics. A més, cada any a la primavera s’organitza la Mostra Gastronòmica a la Rambla de Sant Sebastià amb un estand dedicat al cafè de Comerç Just;  i al setembre l’Expocoloma, que inclou un espai de promoció del comerç just. Alhora, la Casa de la Solidaritat i la Pau i d’altres entitats solidàries de Santa Coloma desenvolupen activitats de sensibilització ciutadana a través de xerrades, exposicions, etc.