Divendres comença la Festa Major de Santa Coloma

La Festa Major d’Estiu de Santa Coloma ofereix a partir del divendres dia 4 més de cent propostes culturals i lúdiques, el 80% amb segell colomenc.

Cartell de la Festa Major d’Estiu 2015, obra del colomenc Rubén Vaquero

Santa Coloma de Gramenet, a 31 d’agost de 2015.- Des d’aquest divendres 4 al dilluns 7 de setembre la ciutat de Santa Coloma de Gramenet celebra la seva Festa Major d’Estiu, enguany amb un programa que ofereix 114 activitats lúdiques i culturals, amb concerts, exposicions, teatre, cinema a la fresca, gastronomia, esports i activitats infantils i tradicionals, entre d'altres propostes.

Durant el cicle festiu més important de l’any, estan previstes 38 actuacions musicals a sis escenaris de la ciutat, 22 activitats esportives, 21 activitats infantils als barris, 16 activitats d’arrel tradicional i 4 exposicions a diferents espais, destacant especialment la mostra dedicada als 25è aniversari del Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, amb la participació d’una vintena d’artistes que hi han exposat durant aquests anys. Totes les activitats les podeu consultar, dia a dia, al web: www.gramenet.cat/fme2015 .

Entre les dades de la #festacoloma2015 destaca que 90 de les 114 activitats previstes al programa compten amb la participació d’entitats i/o artistes colomencs, és a dir, al 80% de les propostes de Festa hi trobem presència d'entitats i artistes de la ciutat. Enguany, hi ha, entre d’altres, 33 entitats o associacions culturals o tradicionals com organitzadores i/o participants, 21 entitats i institucions esportives i de tipus comercial participen i/o organitzen actes, 56 grups/artistes colomencs i 15 entitats o agrupacions participants a la Fira d’Entitats.

Del programa de Festa Major, l’alcaldessa Núria Parlon destaca que “és el resultat d’un any més de feina, esforç i imaginació, pensat en tot moment per a la ciutadania i confeccionat tenint molt en compte la prudència en la despesa, sense que això signifiqui menys qualitat o una menor oferta”. L’alcaldessa fa una especial crida al civisme i al respecte per l’espai públic, pels carrers, places i jardins, a través d’un Ban dedicat al gaudi de la Festa Major: “hem de viure la festa amb intensitat i amb orgull però alhora amb responsabilitat i respecte per la ciutat, un espai que és de tots i totes”.


Mojinos Escozíos, pregoners de la Festa Major


La Festa Major de Santa Coloma començarà a les 19:00h d’aquest divendres 4 de setembre, amb el tradicional repic de campanes a l’Església Major, també punt de sortida del seguici inaugural organitzat per les entitats del Centre de Tradicions Populars Catalanes Joan Peiró, que finalitzarà el seu recorregut a la plaça de la Vila.

Allà, al balcó de l’Ajuntament, es realitzarà el tradicional Pregó de Festa a càrrec del grup Mojinos Escozíos (20:30h), grup que obrirà l’escenari central de la plaça de la Vila, el primer dia de la Festa (23:00h). També hi actuen aquest divendres Disco Route M8 i Retumbatú Percussió; i al parc d’Europa, dins del Festival Sintonitzza (21.00 hores) El Columpio Asesino, Guadalupe Plata, Afraid to Speak i Public, Bastante i Júpiter TV, el mateix divendres.

En el segon dia de Festa Major, dissabte 5 de setembre, destaquen noms com Orelles de Xocolata (Pop per a nens i nenes), Ana Morgade al Teatre Sagarra, Rojas, Projecte Mut i el grup MODA, aquest darrer grup al Sintonitzza.

En el tercer dia, es podrà veure a les Anxovetes, grup d’havaneres en femení (diumenge 6 de setembre) i la Festa Major finalitzarà dilluns 7 de setembre amb el tradicional piromusical (22.30h al parc de Can Zam) i el concert a la plaça de la Vila de Celtas Cortos (23:00h).

Trets destacats de la #festacoloma2015

No hi faltarà una fira d’atraccions i la Fira d’entitats, al parc de Can Zam, que es consolida amb la participació de 15 entitats i agrupacions, i amb la novetat enguany d’un escenari amb el que les mateixes entitats muntaran programació pròpia.

Hi ha quatre exposicions previstes a diferents espais de la ciutat. En destaca la mostra dedicada al 25è. aniversari del Centre d'Art Contemporani Can Sisteré, que aplegarà una vintena d'artistes que han exposat en aquest equipament. A més a més, també podrem gaudir d'art a la mostra dedicada al centenari de l'Església Major en el Museu Torre Balldovina, tot un símbol per a Santa Coloma; d'altres mostres es podran visitar al Centre Cívic Riu i com cada any la d’Els Coloristes a la pça. Manent.  

També es podrà gaudir de bona gastronomia colomenca amb la Nit de tapes al Mercat Singuerlín amb la novetat d’un escenari d’actuacions (dissabte 5 de setembre); i amb el Corre-Tapa, que enguany fa rècord amb la participació de 56 bars i restaurants de la ciutat. El Corre-Tapa se celebrarà el dissabte 5 i diumenge 6 de setembre, de 12 a 15h, i en els establiments participants es podrà accedir als mocadors solidaris per contribuir amb el Programa d’aliments per a famílies sense recursos i també es podrà participar en el sorteig de sopars.

La nit de diumenge acabarà a la plaça del Rellotge amb una sessió de cinema a la fresca, i el mateix diumenge es celebrarà el correfoc infantil pels carrers de la ciutat.

Enguany, s'ha tingut especialment en compte el col•lectiu adolescent: hi ha previstos tallers de hip hop, breakdance, grafit, etc. A més, el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar recupera la seva activitat a la Festa amb actuacions de divendres a diumenge.  Per altra banda, dissabte i diumenge hi haurà activitats infantils als barris de la ciutat; jocs gegants, tallers per a nens i nenes, entre d'altres propostes.

Concurs de fotografia digital #momentfestacoloma15

En el marc de la Festa Major d’Estiu, enguany també se celebra el concurs de fotografia digital #momentfestacoloma15. Per participar-hi s’ha de fer una imatge durant la Festa Major d’Estiu 2015 amb dispositius mòbils o tàblets i publicar-la a la xarxa Instagram, amb el hashtag #momentfestacoloma15 i la menció @scgramenet. Les tres millors imatges tenen premi. Més informació al web de la Festa Major.

Podeu consultar els horaris i tots els detalls del programa de la #festacoloma2015 al web www.gramenet.cat/fme2015

I també a les xarxes socials:

FACEBOOK: www.facebook.com/PasionPorSantako

TWITTER: @scgramenet

Per a més informació i/o contactes i/o imatges

Servei de Premsa i Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Ana Belén Pérez

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat