Diumenge trobada de catifaires de Catalunya a Santa Coloma

La VII Trobada de Catifaires de Catalunya es farà el diumenge 5 de juny a Santa Coloma, que aquest dia lluirà les tradicionals catifes florals al centre de la ciutat.

Una mostra dels catifaires a l'edició 2010

Santa Coloma de Gramenet, 1 de juny de 2011. La ciutat de Santa Coloma de Gramenet celebrarà el diumenge dia 5 de juny  la seva XVIII Exposició de Catifes Florals i, per primera vegada a la ciutat, la Trobada de Catifaires de Catalunya, en la seva VII edició. Tot plegat en una vistosa jornada que enguany rep la visita de representants dels ajuntaments  i catifaires de sis municipis catalans, que també compartiran les seves creatives catifes amb la resta de participants.

A la VII Trobada de Catifaires de  Catalunya participaran les associacions de catifaires d'Arbúcies, Blanes, Caldes de Montbui, la Garriga, Mollet, Ripollet i Santa Coloma, que compartiran espai a la plaça de la Vila per a les seves creacions. En paral·lel, es podran veure la decoracions dels carrers del centre de Santa Coloma que habitualment són escenari de les catifes florals: Sant Jeroni, Santa Coloma, Anselm Clavé i part de Major.

A les 12.30 hores, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma,  l’alcaldessa Núria Parlon presidirà la recepció als representants dels municipis i de les associacions de catifaires convidades. A les 13:00 hores  es realitzarà un recorregut amb les autoritats per veure l’exposició de catifes florals als carrers de la ciutat.

Al vespre (19.00) es farà la tradicional trepitjada de les catifes florals, en la qual participaran les colles de Gegants, Capgrossos i Grallers de Santa Coloma.

Més de 18 anys d’història i tradició floral

El Centre Comercial Sant Jeroni és el col·lectiu organitzador de l’exposició de Catifes Florals de Santa Coloma i enguany també la VII edició de la Trobada de Catifaires de Catalunya. La jornada compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Catifaires, Santa Coloma Tot a Mà, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona; i amb el patrocini de la societat pública comarcal REGESA.

L’exposició de catifes florals és una festa tradicional, recuperada fa 18 anys a Santa Coloma per l'associació de comerciants del carrer de Sant Jeroni, que es celebra a diversos pobles i ciutats de Catalunya en el marc de la festivitat del Corpus. Al llarg d'aquests anys s'ha consolidat gràcies a l'esforç, la il·lusió i la complicitat de les associacions, entitats de comerciants i administracions que hi col·laboren.

Per a més informació:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 12 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat

Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) i SC Tot a mà:

(Cristina/Pilar) info@acisantacoloma.cat  Tel. 93 385 79 04