Diumenge "Els sabors del món" al barri del Fondo

Una vintena de restauradors, comerciants i associacions participen en la 2a. edició de «Els sabors del món» al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet.

Cartell de "Els sabors del món", 2a. edició

L’Associació de Comerciants i Professionals de Fondo Comerç ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, una nova edició de «Els sabors del món».

La mostra se celebrarà aquest diumenge 2 de juny a partir de les 10 del matí fins a les 20.30 h. Durant tot el dia, la plaça del Rellotge del barri del Fondo serà l’escenari de diferents activitats i presentacions vinculades al món de la llengua catalana i la gastronomia.

Una de les novetats d’enguany és la creació d’un plat de fusió, elaborat expressament per a l’ocasió, amb productes de les cuines asiàtiques i catalana. Els autors han estat els xefs locals Victor Quintillà, del restaurant Lluerna i guanyador d’una estrella Michelin, i Francesc Armengol, del restaurant Ca n’Armengol.

El Centre de Normalització Lingüística L’Heura de Santa Coloma de Gramenet, amb la col·laboració del Termcat, presentarà la traducció al català de la carta del restaurant xinès Wenzhou.

Per a aquesta edició de «Els sabors del món», també s’han elaborat unes fitxes col·leccionables en què es parla de diversos productes culinaris. Cada fitxa recull les característiques i propietats del producte i en quins plats es pot trobar. La carpeta amb totes les fitxes es repartirà a l’estand de l’organització de la Mostra. Per a la redacció de les fitxes s’ha comptat amb la col·laboració del Campus d’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona.

Tastets d’1 a 3 euros

Durant tot el diumenge i fins a acabar les existències, els assistents a «Els sabors del món» podran tastar fins a 30 plats de diferents orígens. Així, podran assaborir la cuina indopakistanesa, l’àrab, l’africana, la llatinoamericana, l’armènia i, naturalment, també la catalana entre d’altres. Entre els plats que es podran tastar hi ha: empanades colombianes, bacallà amb patates panaderes, lavash (d’Armènia),arròs coreà, raviolis a la paella i costelles de porc agredolces (ambdós plats provinents de la Xina), entre d’altres.

«Els sabors del món» és un festa gastronòmica i lingüística que pretén fomentar el coneixement del català entre la població immigrant a través de la cuina.
 

Per més informació i declaracions: Jordi Caupena. Tel. 620 20 82 55


Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat