Dimecres va començar la tercera verema a la Vinya d’en Sabater

La verema a la Vinya d’en Sabater ja ha començat. Els i les alumnes de la Casa d’Oficis han iniciat aquesta setmana la recollida de raïm, procés que durarà uns quants dies, atès que enguany es farà per varietats.

Aquesta és la tercera verema a la Vinya d’en Sabater. La primera va tenir lloc l’any 2017, dos anys després de la plantació, que va ser al març de 2015. La recollida de raïm, així com les tasques de manteniment les du a terme l’alumnat del curs d’Horticultura i Floricultura de la Casa d’Oficis, un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que desenvolupa l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls.

Actualment, hi ha plantats a la Vinya 4.000 ceps de les varietats garnatxa tinta, picapoll negre, picapoll blanc, garrut i pansa blanca. L’any passat, la Comissió Rectora del Consell Regulador de la DO Alella va aprovar la incorporació de Santa Coloma de Gramenet (amb el projecte de recuperació de la vinya) a la seva zona de producció.

La Vinya d’en Sabater es troba dins del recinte del Campus d’Alimentació de Torribera, de la UB, on també s’hi ubica l’Escola de Restauració i el centre ambiental d’Ecometròpoli. Els tres espais formen part del projecte Santa Coloma, Ciutat Universitària.