Dilluns es lliurament els diplomes a les participants de la 1a. edició del projecte de Dones en Xarxa

Una cinquantena de colomenques han participat en els tallers d’iniciació i aprofundiment d’internet promoguts per l’Ajuntament i l’entitat de Dones en Xarxa, formació que té com a objectiu fomentar la participació i l’ús d’internet entre les dones a través de cursos i tallers.

La cerimònia de lliurament de diplomes estarà presidida per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, juntament amb la Regidora de Polítiques d’Igualtat, Salut i Consum, Ángeles Peláez, i la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría.

Per celebrar-ho, el proper dilluns 7 de juny, a les 19 h, se celebrarà l’acte de lliurament de diplomes per a totes les dones que han participat als tallers des de l’octubre al juny de 2010. La Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (Plaça de la Sagrada Família s/n) acollirà l’acte organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma i Dones en Xarxa.  

Durant la celebració, María Freiría presentarà Femitic, un concurs de vídeo difós per Internet i promogut per Dones en Xarxa que aquest any arriba a la segona edició. L’objectiu de Femitic és fomentar la creació de continguts digitals per part de les dones. Els dos requisits que han de complir els vídeos per poder entrar a concurs són: estar realitzats per dones i tenir com a tema la participació de les dones en qualsevol de les formes que prenen les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Així mateix, s’aprofitarà l’acte per donar a conèixer la iniciativa La Carlota parla de sexe, un bloc sobre sexualitat i relacions afectives adreçat al jovent i ubicat al web de Dones en Xarxa. L’espai també conté un consultori en línia.

Santa Coloma a Dones en xarxa, dones ciutadanes
La ciutat de Santa Coloma, mitjançant l’Ajuntament, forma part de Dones en Xarxa des del 2008. A més dels tallers que s’imparteixen, la nostra ciutat també forma part del projecte Dones en xarxa, dones ciutadanes. Cada localitat que hi participa té un espai web propi per poder fer visibles les veus de les dones a partir de les notícies, experiències i opinions que elles mateixes generin. El conjunt de webs locals conformen la xarxa de dones de Catalunya.