"Diaris de Viatge"

El dilluns 2 (19.00) s'inaugura al Centre Cívic Riu la 4ª mostra d'aquest cicle, "Iraq 2003: vida diària en un país ocupat" del fotoperiodista Sergi Reboredo.

En el marc del cicle d’exposicions de fotografia social i de defensa dels drets fonamentals “Diaris de Viatge 2013” a partir del proper dilluns 2 es podrà visitar a la Sala Riu del Centre Cívic Riu (carrer Lluís Companys, 9) la quarta exposició solidària programada per aquest any. 

Fins la 20 de desembre s'hi veurà: “Iraq 2003: vida diària en un país ocupat” del fotoperiodista Sergi Reboredo. Es tracta d'una activitat emmarcada en la commemoració del Dia dels Drets Humans i alhora és una proposta de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). L'inauguració de la mostra es farà el dilluns 2 de desembre, a les 19 hores.

Cicle "Diaris de Viatge"

Enguany, amb el lema “Apunts Urbans: 2013, Any europeu dels ciutadans” el cicle "Diaris de Viatge" vol mostrar amb imatges el dia a dia de dones, homes, nens i nenes en situacions difícils i, en alguns casos, adverses arreu del món. En concret, les quatre exposicions previstes d'aquest any mostren la importància que té per a cadascú el lloc on viu, la ciutat com a espai de reivindicació col·lectiva, el dret a un habitatge digne, les iniciatives socials en pro d’una societat més justa, entre d’altres aspectes. Així, la fotografia es converteix en testimoni de poblacions que esdevenen objectiu militar i viuen en un clima on les violacions dels drets humans són constants i queden, en la seva gran majoria, impunes. 

El cicle "Diaris de viatge" és una proposta que s’emmarca en el Pla de Sensibilització per a la Solidaritat que porta a terme l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Les activitats d’aquest Pla, al 2013, es consoliden i s’amplien. En aquesta línia, s’acaba de posar en marxa la Comissió de Coordinació de la Sala Riu, un grup de treball que dissenya el programa i proposa nous projectes vinculats a la fotografia social. Enguany, s’han planificat les 4 exposicions de Diaris de Viatge i s’ha ampliat els dies i l’horari d’obertura al públic de cadascuna de les mostres, entre d’altres iniciatives.