Diada de Sant Jordi a la plaça de la Vila i les biblioteques

La tradicional diada de Sant Jordi és una data emblemàtica pel que fa a les accions de foment de la lectura que, al llarg de l’any, duu a terme l’Ajuntament.

Avui 23 d'abril, a la Fira del Llibre de la plaça de la Vila s’afegeixen altres activitats culturals de caire lúdic amb les biblioteques com a principal referent.

La Fira del Llibre romandrà instal·lada a la plaça de la Vilatot el dia, de manera que els colomencs podran fer les seves compres entre un munt de possibilitats. Hi participaran cinc llibreries de la ciutat i vint-i-cinc entitats.

La plaça també acollirà a la tarda (19.00) una audició de sardanes amenitzada per la Cobla Premià i organitzada pel  Patronat pro-Aplec. A les 21.00 hores, hi haurà una cercavila de trabucaires organitzada per la colla colomenca.
Les biblioteques tindran per Sant Jordi un protagonisme especial. El dia 23 (18.00), a la Central,  dins de la secció L’Hora del Conte, es llegiran relats de Sant Jordi, amb cavallers, dracs i princeses com a protagonistes. Un dia abans (18.00), a Can Peixauet, Francisco Marqués narrarà La leyenda del Rey Arturo.

A la Biblioteca Can Peixauet hi haurà la paradeta de  Sant Jordi del 20 al 25 d’ abril, que repartirà de manera gratuïta llibres i revistes als usuaris. El dia 20 (18.00), Taleia farà el taller infantil “Com fer dracs”, i el dia 21  (18.00) es projectarà un documental sobre la Xina del programa “Tot un món” de Caixa Sabadell. Finalment, el dia 22 (11.00), tindrà lloc la trobada de presentació de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació, l’organització de la qual correspon al Departament  de Dona, Salut i Consum.

Sant Jordi és una data propícia per a les novetats editorials. Enguany, cal destacar la plaqueta dels Jocs Florals —Para un hombre que no tiene prisa, de Máximo Sancho Pardo— i el llibre Bàsquet femení a Santa Coloma de Gramenet, de Domingo Garcia. És  un recull de fotografies comentades sobre la història del bàsquet femení a la nostra ciutat.