Dia Mundial de la Sida

El diumenge 1 es celebra aquesta jornada internacional i a Santa Coloma s'han programat diverses activitats en el marc d'una nova campanya municipal de conscienciació ciutadana respecte a la malaltia.

Com cada any al voltant del 1r de desembre, Dia Mundial de la Sida, l’Ajuntament organitza una campanya municipal de conscienciació envers aquesta malaltia. Enguany, amb el lema “Un missatge, molts colors”, el cartell i els punts de llibre de la campanya ens mostrem, de diferents maneres, un missatge clar a transmetre a la ciutadania colomenca: en les nostres mans està prevenir la malaltia.

Alhora, s’ha engegat el 2n Concurs de cartells de prevenció del VIH/sida per a joves entre els 15 i els 18 anys que finalitzarà a l’abril i es faran tallers a centres educatius per motivar la seva participació; més de 380 joves assistiran a l’obra preventiva de teatre "Que sí, vida!"; s’ha repartit material preventiu i profilàctic a 6 instituts i a centres d’educació no formal; es repartiran preservatius a bars musicals; i es muntaran els dijous per la tarda taules informatives a les tres biblioteques de la ciutat: Central, Can Peixauet i Singuerlín-Salvador Cabré.

El divendres 29, al matí, es muntarà una carpa informativa a la plaça de la Vila. A més l’associació Asaupam, al CRJ Mas Fonollar, farà un acte de lectura del manifest d’ONUSida i un homenatge a les persones que han mort per aquesta malaltia. I el dissabte 30, la colla Castellers de Santa Coloma i el bar Linea Uno, organitzaran al carrer Sant Josep activitats de sensibilització i solidaritat davant la sida.