Dia Internacional de les Dones

Santa Coloma de Gramenet celebra el 8 de març amb un grapat d'actes de caire divers entre els que destaca l'homenatge a la lluitadora pels drets de la dona, Francisca López Caballero.

El dimarts 6 de març (18.00) es farà al Museu Torre Balldovina l'acte inaugural de les Jornades de les Dones 2012 que comptarà amb la presència de l'alcaldessa, Núria Parlon, de la regidora d'Igualtat de Gènere, Lídia Guinart, i de la presidenta de la Coordinadora d'Associacions de Dones, Antonia Ortega. Una hora després, en el mateix espai, s'inaugurarà l'exposició "Món Trabucaire".

Es donarà així inici a un programa que té més de trenta actes, enfocats tots ells a reflexionar, debatre i continuar treballant per la igualtat efectiva entre homes i dones.

Dia Internacional de les Dones

Dijous 8 de març, Santa Coloma celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb una agenda força atapeïda.

A tres quarts de deu del matí hi haurà un xerrada taller adreçada a instituts, sota el títol  “Dones, homes o persones lliures? Com conquerir la llibertat més enllà dels rols de gènere”, a càrrec de Daniel Gabarró, expert en coeducació. Serà a  Institut Numància, carrer de Prat de la Riba, 118.

A les sis de la tarda, edició especial de l'Hora del conte: “Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?” de Raquel Díaz Reguera, narrat per Mari Carmen Molina. Es farà a la Biblioteca Can Peixauet, avinguda de la Generalitat, 98-100. A la Biblioteca del Singuerlín - Salvador Cabré, a la mateixa hora, també hi ha una Hora del conte especial: “Històries en femení”, a càrrec de Silvia Barragán.

A les set de la tarda, arribarà  un dels moments més emocionants de la jornada,  l'homenatge a Francisca López Caballero a la sala d’actes de la Torre Balldovina, plaça de Pau Casals, s/n. Recentment morta, Francisca va ser presidenta de l'Associació Catalana de la Dona i component activa de la Coordinadora de Dones.
També en aquesta hora es convida a tothom a la manifestació unitària del Dia internacional de les Dones,  a la  Plaça Universitat de Barcelona.

I per acabar a les vuit del vespre, conferència “El paper de la dona als països del sud”, a càrrec de Carlos Villagrasa Alcaide, professor titular de Dret civil de la Universitat de Barcelona. La xerrada serà a l'Espai per la Pau, al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar, carrer de Sant Jeroni, 1-3.

Jornades de les Dones

Tots aquests actes del 8 de març, formen part d'un programa més ampli d'activitats, impulsat per l'Ajuntament i el Consell de les Dones, les Jornades de les Dones 2012 que han començat el dia 5. El seu objectiu és fer una reflexió en públic sobre la importància de potenciar la igualtat real entre homes i dones, especialment en àmbits com l'educació i en la família.

Aquest any, les Jornades de les Dones ofereixen un gran ventall d'actes organitzats per entitats i associacions colomenques juntament amb el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).

Entre altres convocatòries, destaquen diverses exposicions, obres de teatre, documentals i ponències. El programa complet, obert a la participació de totes les persones que ho desitgin, està publicat al web municipal, cliqueu aquí per consultar-lo.