Dia Internacional Contra l'Homofòbia al futbol

Aquest diumenge 19 de febrer es commemora el Dia Internacional Contra l’Homofòbia al futbol. És la data en que va nèixer el primer futbolista professional que va confessar la seva homosexualitat, Justin Fashanu, tot un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI.

L’Ajuntament organitza un partit amistós femení  entre Catgas Energia i Panteres Grogues al Pavelló Nou (19.00) per posar de manifest la necessitat d’eradicar  la discriminació al món del futbol per raons d’identitat de gènere i orientació sexual.
 
Les activitats previstes per a la celebració d’aquest dia inclouen també el partit de Lliga de Primera Divisió sénior entre Catgas Energia i Palma Futsal que serà ofert en directe per Esport3 (17.00). Els jugadors participaran lluint a les seves sabatilles els cordons multicolors, s’instal•larà una pancarta contra l’homofòbia a l’esport i es sortejarà una samarreta de Catgas Energia, signada pels integrants del primer equip, entre tots els aficionats  i aficionades que es quedin a veure el partit femení . Finalment aquesta jornada reivindicativa es tancarà amb el partit de lliga que enfrontarà a la Fundació Esportiva Grama i l’Arenys de Munt.
 
Els objectius d’aquestes iniciatives són la transmissió de valors positius i educatius contra l’homofòbia a través de les entitats esportives i en particular la sensibilització de la societat a través d’una eina tan potent com és el futbol.