Amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones, aquest dimarts 7 s'han iniciat a Santa Coloma tot un seguit d'actes que volen visualitzar les arrels d’aquestes violències masclistes; els prejudicis, els micromasclismes, i les creences que les fan admissibles i, per tant, possibles.
La campanya municipal "Desmarca't de la violència contra les dones" constitueix per tant una proposta coral que recull tots els actes de les entitats i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per commemorar el 25 de novembre, tot convidant-nos a desmarcar-nos de les violències contra les dones, de totes, de les visibles i les invisibles.
Tallers, xerrades i documentals ocuparan els principals espais de la ciutat fins a l'1 de desembre, amb una jornada central el dissabte 25 que s'iniciarà a les 12:00 hores davant del Mercat Sagarra, Perfomance al carrer "Posem cara a la violència masclista". Organització: Associació Colomenca de Dones Àrtemis. L'acte central amb diferents activitats (tallers, actuacions, teatre i lectura de manifest) tindrà lloc durant la tarda d'aquest dia 25, de 16 a 20 h, a la plaça de la Vila, amb l’enderroc final del mur de les violències masclistes, un acte comunitari en el qual expressarem simbòlicament la nostra voluntat d’erradicar-les.
Les manifestacions que les violències sexuals adopten avui i les eines per prevenir- les són l’eix d’una jornada, que tindrà lloc el dia 23 al Museu amb el hashtag #jotambé #metoo, el mateix de la campanya del Twitter. Les inscripcions s’han de fer per telèfon (93 466 14 11) o per correu electrònic (cird@gramenet.cat).
Aquesta jornada és l’activitat més destacada dels propers dies pel que fa a la programació del 25 de Novembre, diada contra les violències masclistes. Organitzada per l’Ajuntament, la trobada se celebrarà aquest dia 23 de 9.00 a 13.30 h a la sala d’actes del Museu. La conferència inaugural serà a càrrec de la filòsofa i directora del Centre d’Investigacions Feministes, Ana de Miguel, una de les veus referents del feminisme contemporani que explora amb lucidesa l’impacte que la intersecció entre capitalisme i patriarcat té sobre la vida i els cossos de les dones. A la tarda (Biblioteca Singuerlín, 18.30 h), Ana de Miguel impartirà la conferència «Les amenaces del neoliberalisme sexual», oberta a tothom.
Uns altres actes d’interès són la projecció de Mujeres, un documental que aborda la violència de gènere vers les dones trans (dia 20, 18.00 h, Biblioteca del Fondo).
L’endemà, el dia 21 (Biblioteca Singuerlín, 19.00h) hi haurà una sessió de teatrefòrum amb Mustafà és al replà, del Forn de Teatre Pa’tothom, que reflexiona sobre violències masclistes i estereotips relacionats amb persones migrades.
Podeu consultar el programa complet d'actes d'aquesta campanya "Desmarca't de la violència contra les dones", aquí.