Demà presentació a Santa Coloma del Festival CIRCE CIRCUS

CIRCE CIRCUS aplegarà a Santa Coloma a artistes com Leo Bassi, Tortell Poltrona, Jango Edwars, Cristina Garbo i Alba Sarraute, els dies 1, 2 i 3 d’octubre de 2010.

 

Santa Coloma de Gramenet, 14 de setembre de 2010.- Demà 15 de setembre, a les 13 hores, el Centre d’Art Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet acollirà la presentació del festival CIRCE CIRCUS: Per un Festiclown a Palestina, que tindrà com a seu aquesta ciutat   durant el primer cap de setmana d’octubre. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, presidirà aquest acte de presentació, obert als mitjans de comunicació i a persones col·laboradores d’aquest festival i de l’àmbit de la solidaritat local.

El festival CIRCE: Per un Festiclown a Palestina és un esdeveniment, de caràcter solidari, que inclourà actuacions de circ, clown i teatre de carrer a diversos espais de Santa Coloma, com ara la plaça de la Vila, el parc Europa, la plaça del Rellotge o la plaça de Pau Casals. A més, en el parc de Can Zam s’instal·larà una gran carpa de circ on durant tot el cap de setmana hi haurà actuacions infantils, un cabaret  i concerts el divendres i dissabte per la nit.

Part de la programació del festival es durà a terme al Teatre Sagarra. Concretament, dissabte 2 d’octubre, a les 21.30h es farà la “Gala per Palestina” que comptarà amb la participació, entre altres, de Tortell Poltrona, Jango Edwars, Cristina Garbo i Alba Sarraute. La sala gran del Teatre Sagarra també serà l’escenari de la clausura del festival, protagonitzada pel conegut Leo Bassi, el diumenge 3 d’octubre.

La recaptació íntegra de CIRCE es destinarà al projecte Festiclown Palestina, concebut per l’Asociación Payasos en Rebeldía, en col·laboració amb el Circ Palestí de Ramala. El projecte preveu, a més d’actuacions de clown i circ, tallers destinats a la formació de risoterapeutes palestins.

En el festival es projectarà el documental “Mashi: trasi que trasi!”, rodat l’abril del 2009, durant la darrera expedició a Palestina del col·lectiu Payasos en Rebeldía i on van col·laborar activament amb el Palestinian Circus School. L’audiovisual, realitzat per Edu Alter, recull les dues setmanes d’estada del grup a les ciutats de Ramala i Nablús, amb l’objectiu de desenvolupar tallers de clown i risoteràpia dels quals es van beneficiar al voltant d’un miler de persones, principalment: dones, adolescents i dones maltractades.

Destacades figures del panorama artístic internacional donen suport al projecte Festiclown Palestina. Podem assenyalar el ja mencionat Leo Bassi, la cantant Amparo Sánchez (Amparanoia) i a nombrosos artistes del món del circ i del clown com Elliot (Bèlgica) i Alba Sarraute (Catalunya) o el mag Jorge Blas (Madrid). Aquests artistes han confirmat la seva participació en el Festiclown, entre altres.

CIRCE CIRCUS està organitzat per l’Asociación Cultural y de Cooperación Payasos en Rebeldía (promotora del proyecto Festiclown Palestina) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.

Altres entitats que col·laboren amb aquest festival són: la Generalitat de Catalunya, Fundació Tallers, Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar, la Comunitat Palestina Catalunya, Agrupació de Comerç i la Indústria – ACI, Fondo Comerç, els Mercats Municipals de Sanat Coloma de Gramenet, Aula de Teatre Carro de Baco, Grup de Teatre Alquimistes, La Colla Vella de Diables, els Gegants de Santa Coloma de Gramenet, CIA Circoxidado, La Bonita i les cerveses Moritz.

Per a més informació:

 

*Servei de Premsa i Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 13

premsa.comunicació@gramenet.cat

 

*La Costa Comunicació

Sandra Costa

933 103 888

sandra@lacosta.cat

 

*Contacte CIRCE CIRCUS: Per un Festiclown a Palestina

Claudia Delso

679 110 080

prensa@festiclown.org