Demà, Festa del Comerç Justa a Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet celebra demà la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica amb activitats i parades a la plaça del Rellotge del barri del Fondo.

Festa del Comerç Just 2010.

Santa Coloma de Gramenet, 2 de juny de 2011.  Demà divendres 3 de juny, de 17  a 21  hores, se celebrarà  la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, una cita per promoure aquest model de comerç i consum responsable organitzada per l’ Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb entitats i comerços de la ciutat. És el vuitè any que la ciutat s’afegeix a  aquesta  festa  que se celebra a unes 50 poblacions catalanes i d’arreu d’Europa.

Aquesta edició de la Festa del Comerç Just té un nou escenari, la  plaça del Rellotge i el Mercat provisional del Fondo ( plaça de la Mediterrània). Com és tradicional, hi haurà parades d'entitats i associacions colomenques que promouen el comerç just i el consum responsable, amb exposició i venda de diferents productes. Entre les principals novetats destaca la participació d’entitats juvenils del barri del Fondo com Anem i Tornem de l'Escola-Casal dels Infants, la Fundació Germina, el Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI i les escoles de la zona, amb activitats en el marc de la Festa. Participen també, entre d’altres, l’Associació Wafae, que farà un taller de cal·ligrafia i un altre d’henna, l’Associació ACAU i el Casal d’Amistat amb Cuba 'José Sànchez' .

Consum responsable per reduir les desigualtats socials

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica té com objectiu sensibilitzar la població sobre la importància del comerç just i el consum responsable per fer front a les desigualtats socials a tot el món i en especial ara, més que mai, en un marc econòmic difícil en el que viuen molts països.

A Santa Coloma hi ha més d’una vintena  d’establiments comercials i entitats amb informació i/o venda de productes de comerç juts o ecològics. A més, cada any a la primavera s’organitza la Mostra Gastronòmica a la Rambla de Sant Sebastià amb un estand dedicat al cafè de Comerç Just;  i al setembre l’Expocoloma, que inclou un espai de promoció del comerç just. Alhora, la Casa de la Solidaritat i la Pau i d’altres entitats solidàries de Santa Coloma desenvolupen activitats de sensibilització ciutadana a través de xerrades, exposicions, etc.

  *Us adjuntem imatge de la Festa de l'any passat

 Per a més informació:

www.gramenet.cat/cooperacio    www.festacj.org

Per a entrevistes:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488