Del 2 al 16 de febrer és el termini oficial que tenen les famílies per fer la preinscripció escolar

Del 2 al 16 de febrer és el termini oficial que tenen les famílies per fer la preinscripció escolar dels fills i les filles corresponent al curs 2010-2011.

S’han de preinscriure tots els alumnes que han de començar P3 o 1r d’ESO i tots aquells que  han de canviar de centre o que no es van matricular el curs anterior.

La preinscripció s’ha de realitzar al centre seleccionat en primera opció o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME). Si la sol·licitud s’envia a través d’Internet, el termini es tancarà una mica abans, a les 24.00 hores del 15 de febrer. La resta del procés de preinscripció es farà segons aquest calendari: publicació de les llistes baremades de sol·licituds (24 de febrer); sorteig públic per determinar l’ordenació de sol·licituds (25 de febrer); termini per presentar reclamacions (25 i 26 de febrer i 1 de març); publicació de les llistes baremades definitives (4 de març); publicació de l’oferta final (24 de març); publicació de les llistes d’alumnat admès (9 d’abril), i termini de matriculació (del 7 a l’11 de juny).

A l’OME (av. de l’Anselm de Riu, 125) rebreu la informació sobre el període de preinscripció i matriculació. Hi trobareu informació sobre les dates d’escolarització, la documentació que cal presentar, el mapa escolar, les escoles, els criteris de baremació, el termini de reclamacions, etc. A més, us ajudaran a gestionar i tramitar el full de sol·licitud de la preinscripció dels centres d’educació infantil (segon cicle), primària i secundària sostinguts amb fons públics (centres públics i concertats) de la ciutat, així com qualsevol dubte sobre tot aquest procés. L’horari d’atenció al públic de l’OME és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00, i els telèfons són 93 462 40 62, 93 462 40 69 i 93 462 40 58. També podeu escriure a l’adreça electrònica escolaritzacio@gramenet.cat.

Excepcionalment, els dies 9, 10, 11 i 12 de març i els dies 9, 12, 13 i 14 d’abril, l’OME atendrà el públic a la Central Escènica (avinguda de Francesc Macià, 41). Durant aquestes dates, el procés de preinscripció ja haurà entrat, pràcticament, en la recta final.

Les famílies que tinguin infants en edat de començar l’escolarització (3 anys) o d’iniciar la secundària obligatòria (12 anys) rebran a casa seva la guia de centres educatius. Les famílies, quan hagin de fer la preinscripció escolar, podran sol·licitar el certificat de convivència directament al centre educatiu triat en primera opció o a l’OME. No caldrà adreçar-se a l’Oficina d’Informació al Ciutadà de l’Ajuntament (OIAC).

El conseller d’Educació, a Santa Coloma
D’altra banda, el conseller d’Educació, Ernest Maragall, va visitar Santa Coloma el 25 de gener. A l’Ajuntament, Maragall es va entrevistar amb l’alcaldessa, Núria Parlon. Posteriorment, a la sala d’actes del Museu Torre Balldovina, va oferir una conferència per als equips directius dels centres de Santa Coloma i Sant Adrià de Besòs sobre la Llei d’educació de Catalunya (LEC) i el Projecte de decret d’autonomia dels centres educatius. L’alcaldessa i el director de Serveis Territorials d’Educació a Barcelona Comarques, José A. García, també hi van intervenir.