Curs sobre filosofia de la pau gener-març 2013 a l’Espai per la Pau

Aquest curs proposa reflexionar i analitzar conceptes com ara ètica, política, democràcia, etc. El dilluns 11 (19.00h), el professor de la UB i historiador, Enric Prat, parlarà sobre "El pensament de Martin Luther King".

Aquestes reflexions es faran tant a nivell personal com social, i es faran a través d'autors que en diferents èpoques van treballar teóricament i també amb implicacions personals aquests elements imprescindibles, i que ens poden fer comprendre millor el desenvolupament de les societats actuals i els greus desequilibris als que s'ha arribat.

El curs està organitzat per la Lliga dels drets dels Pobles amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Coloma i la Diputació de Barcelona. Aquest és el programa del curs:

  • 14 de gener.- Joan Botella, Catedràtic de Ciència Política de la UAB- Obertura del curs amb exposició general sobre política, social, democràcia...
  • 21 de gener.- Artur Domingo, professor d’història d’ensenyament de secundària- Actualitat de Gandhi en temps d’indignació. Canvi social, no violència i transformació individual.
  • 4 de febrer.- Pepe Beunza, primer objector de consciència no violent i pacifista d’Espanya- Primera objecció no violenta, política i per motius ideològics.
  • 18 de febrer.- Enric Prat, historiador, professor dels Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB – Experiències històriques de desobediència civil a gran escala.
  • 25 de febrer.- Daniel Raventós, professor de sociologia de la UB- La concepció  democràtica republicana de Maximilien Robespierre.
  • 4 de març.- Rita Huybens, presidenta de la Lliga dels Drets dels Pobles- Rosa Luxemburg, entre l’amor i la ira.
  • 11 de març.- Enric Prat, historiadors, professor del departament de Ciència Política i Dret Públic de la UB- El pensament de Martin Luther King.

Informació i inscripció: Departament de solidaritat i Cooperació  Tel. 93 462 40 00 Ext. 3002
departamentsolidaritat@gramenet.cat.
Totes les sessions es realitzaran a partir de les 19 hores a l’Espai per la Pau, al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar c/ Sant Jeroni, nº 1.
Es lliurarà certificat d’assistència.