Crònica del primer dia de Festa Major

Les primeres hores de la Festa van ser molt intenses. Després del pregó reivindicatiu de Pepònio i Azagra la música va començar per tota la ciutat. Els concerts de Fangoria i Nancys Rubias van aplegar més de 5.000 persones a la plaça de la Vila. Tot un èxit!

Els il•lustradors colomencs Pepònio i Azagra van llegir el pregó que va donar pas, des de la balconada de l'Ajuntament, el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu aquest divendres 31. Els pregoners van reivindicar una "escola pública, sanitat pública i feina". A partir d'aquest moment els colomencs i les colomenques van començar quatre dies i quatre nits per gaudir d'un grapat d'activitats pensades per a tothom.

Una hora abans del pregó, 19.30, i després del Repic de Festa major a l'Església Major (19.00) trabucaires, gegants, capgrossos, grallers, castellers, draconaires i diables van desfilar pels carrers del Centre en el que va ser el seguici inaugural. Primer va haver una plantada al passeig Mossèn Jaume Gordi i després un recorregut pels carrers Rafael de Casanova, Sagarra, rambla Sant Sebastià i plaça de la Vila.

La festa de tots i totes
A les 21.30 hores es va celebrar la tradicional recepció d'entitats al Jardí de Can Roig i Torres. L'alcaldessa, que va presidir l'acte, va recordar que la Festa Major suposa "un moment de retrobada i d'entreteniment i alhora de reflexió, de reivindicació i de crítica constructiva per, entre tots i totes, poder millorar la ciutat i definir els reptes que hem d'assolir per progresar". L'alcaldessa va destacar que en el marc dels marc econòmic actual "s'ha reduït el pressupost de la Festa Major -un 21% respecte al 2012- no obstant”, va afegir, "s'ha preparat un programa de qualitat amb 52 propostes que ens han de portar exposicions, solidaritat, diversitat cultural i participació, en definitiva, ha d'ésser la festa de tots i totes".

Més de 5.000 persones al concert de Fangoria
La música va començat a sonar a la ciutat a les 21.00 hores quan es va posar en marxa al parc d'Europa la desena edició del festival de música independent FM Sintonitzza (FISC) amb les actuacions de La habitación roja, Toundra, Tilde, Anicet Lavodrama, Suîte Momo y Batidora DJ.
 
Una hora més tard, a les 22.00, al CRJ Mas Fonollar es va iniciar la 13a. edició del Cortocircuit amb els concerts de les bandes colomenques amb més projecció i qualitat del moment (Vesper Crime, Carmans, Los Perlas, Low People i Pokas Luzes).

A la mateixa hora, a la Plaça de la Vila es va poder viure la primera nit de concerts repassant els grans èxits d'una autèntica icona de la modernitat espanyola, Alaska, que acompanyada de Nacho Canut en el projecte musical Fangoria, ens va convidar a ballar fins a la matinada. Mérs de 5.000 persones van poder gaudir de l’espectacle i van poder vibrat amb els seus èxits. L'actuació de Nancys Rubias amb el mediàtic Mario Vaquerizo i el só dels colomencs Electronikboy van precedir a Alaska i també van fer ballar al públic assistent. Tot un èxit!

Ara a gaudir dels tres dies de Festa que manquen! Esteu tots i totes convidats!