Crida de l'Ajuntament per signar contra l'acord d'Europa amb Turquia per detenir el flux de persones refugiades

Davant l'aprovació de l'acord amb Turquia per aturar el flux migratori cap al continent, l'Ajuntament se suma a les veus que clamen contra la decisió de retornar als immigrants que arriben a Grècia.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, davant els últims esdeveniments relacionats amb la crisi de refugiats arribats cap a Europa i en especial davant l'aprovació de l'acord amb Turquia per aturar el flux migratori cap al continent, se suma a les veus que clamen contra la decisió de retornar als immigrants que arriben a Grècia. El consistori vol recordar que, tan sols unes hores després de conèixer-se l'acord amb Turquia, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), Filippo Grandi, durant una intervenció al Parlament Europeu va expressar la seva profunda preocupació ja que segons la seva opinió (que comparteixen altres institucions com aquest Ajuntament) vulnera de manera clara el dret internacional i els stándares de protecció internacional als refugiats.

El representant d'ACNUR a Europa, Vincent Cochetel, ha deixat clar que "L'expulsió col·lectiva està prohibida per la Convenció Europea de Drets Humans i un acord que estableix l'expulsió directa d'estrangers cap a un tercer país no és compatible amb la legislació europea ni amb la legislació humanitària internacional ".

Davant de tot això, l'Ajuntament colomenc insta la ciutadania a sumar-se a aquest clam i signar en contra d'aquest acord accedint per a això al següent enllaç http://www.oxfamintermon.org/ca/accion-humanitaria/emergencia/stop-acord

Santa Coloma compromesa amb les crisis humanitària de refugiats sirians
Des que es va iniciar aquesta crisi de refugiats, Santa Coloma s'ha sumat a totes les accions institucionals i cíviques s'han dut a favor dels arribats a Europa fugint de la violència i la misèria producte del conflicte a Síria i zones veïnes. Cal recordar que la nostra ciutat es va declarar Ciutat Refugi, que s'han mantingut concentracions periòdiques i ciutadanes en diferents punts de la ciutat i que som un municipi adherit a la Marxa Europea pels drets de les Persones Refugiades i estem immersos al costat d'altres ciutats en altres projectes col·lectius.

Recentment, es va crear la Comissió d'ajuda a les persones refugiades, encarregada d'organitzar i calendaritzar els actes en favor de les persones refugiades que es desenvolupin a la nostra ciutat. A la façana de l'Ajuntament oneja la bandera europea a mitja asta com a senyal de dol i en favor dels drets humans i el dret d'asil.