Creix un 15% el nombre de visites a Ecometròpoli

Un total de 13.200 persones van passar pel Centre d’Educació Ambiental el curs passat. Diumenge 5 (10.00), s'hi fa un taller de col·locació de caixes-niu.

El Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli ha tornat a obrir les portes  amb unes perspectives de creixement molt favorables i amb noves propostes. Durant el darrer curs, el nombre de visites ha estat de 13.200, la qual cosa representa un 15% d’augment en relació a l’any anterior. Des del setembre de l’any passat fins avui, s’hi han fet 350 tallers educatius amb una participació de 10.500 escolars. La resta de visitants formava part de la programació específica del juliol (feta en coordinació amb els casals d’estiu) o de la programació familiar dels caps de setmana. Per últim, 500 persones d’entitats i casals de la gent gran també van passar pel Centre.

Tallers de coneixement de la fauna i la flora de la serra de Marina, horts domèstics, fotografia naturalista, anellaments científics i seguiment de la migració d’aus són només algunes de les activitats habituals d’Ecometròpoli. L’Espai de Mobilitat Sostenible i Segura és un altre servei molt popular, i els infants reben aquí les primeres classes d’educació vial.

El Programa municipal de protecció i recuperació de la fauna salvatge és també una realitat consolidada. Aquest any s’ha fet un projecte de creixement de cries de xoriguer gros (6 exemplars) i està preparat per seguir treballant amb més espècies. Aquesta tasca es duu a terme en col·laboració amb el Centre de Protecció de Fauna Torreferrusa de la Generalitat de Catalunya.
Dins el mateix programa, a Ecometròpoli s’ha desenvolupat un projecte de caixes niu amb les escoles i un hotel d’insectes. A hores d’ara s’està ampliant l’aquari i s’està construint un formigari, que formarà part de l’espai expositiu permanent, i un terrari.

Proper taller


El diumenge 28 (10h) ha començat un taller de construcció de caixes-niu al centre. El diumenge 5 d'octubre, a la mateixa hora, hi haurà la segona part d'aquest taller de col·locació de caixes niu. A partir de les 10h es farà també un taller de fotos de paisatges.

Més informació, al telèfon 618 00 72 30 i al Facebook i al Twitter del Centre.