Continua el compromís per l’erradicació del tràfic de dones, nenes i nens

Santa Coloma de Gramenet ha estat un dels ajuntaments impulsors de la Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de Dones, Nenes i Nens destinats a la prostitució, de la que forma part des del gener del 2016.

Enguany, i amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens, que se celebra cada 23 de setembre, l’Ajuntament ha organitzat dues xerrades al Museu Torre Balldovina.

Aquest divendres, 28 de setembre (19.00), tindrà lloc la conferència «Prostitució, llibertat patriarcal? , a càrrec de Beatriz Ranea, activista feminista, politòloga, sociòloga experta en gènere, investigadora de la Universitat Complutense de Madrid i guanyadora del 1r premi d’investigacions feministes en matèria d’igualtat, de l’Institut Aragonès de la Dona i la Universitat de Saragossa. Ranea està especialitzada en l’estudi de la construcció de la masculinitat en relació amb el consum de prostitució femenina.

D’altra banda, el dijous 11 d’octubre (18.30) es durà a terme la conferència «La prostitución en el corazón del capitalismo», a càrrec de Rosa Cobo, teòrica feminista, escriptora, professora titular de Sociologia de Gènere de la Universitat de la Corunya i directora del Centre d’Estudis de Gènere i Feministes (UDC).