Consells per a les rebaixes d'estiu

L'1 de juliol va començar un nou període de rebaixes que s'allargarà fins el 31 d'agost.

El diumenge 1 de juliol van començar les rebaixes d'estiu que es perllongaran fins el 31 d'agost.

Recomanacions útils

Com és habitual en aquestes dates, l’OMIC (Oficina Municipal d'Informació al Consumidor)  fa unes recomanacions útils perquè les vostres compres a les rebaixes d'estiu siguin un any més, satisfactòries.

L’OMIC recorda que les rebaixes suposen únicament una reducció del preu dels productes, però no de la seva qualitat, ni dels drets de les persones consumidores. Els establiments poden decidir si volen fer rebaixes o no, però si les fan han de complir un conjunt de requisits.

La durada de la campanya de rebaixes d’estiu ha de ser com a mínim d’una setmana i com a màxim de dos mesos

Conceptes bàsics

Els productes rebaixats han de ser els de temporada i no poden estar deteriorats o tarats. És obligatori exhibir sempre el preu de temporada, el rebaixat, o el percentatge de descompte que s’hi aplica.

Els comerços poden decidir lliurement el seu règim de canvis o devolucions. Per aquest motiu convé informar-se sobre la possibilitat de canviar el producte abans d’adquirir-lo, així com dels temps i la forma en què es faran aquestes operacions. Si l’establiment accepta els canvis o les devolucions en època de rebaixes,ho ha de fer al preu realment pagat pel consumidor si es tracta d’un producte comprat abans de les rebaixes.

Coneix els teus drets a: http://www.gramenet.cat/principal/lajuntament/serveis/consum-subsite/informacio-de-consum/vendes-especials/les-rebaixes.html.