Conferència amb tast: "Les universitats obren portes a la cuina"

En el marc de la Setmana de la Ciència, s'oferirà la Biblioteca del Fondo, el dijous 20 (18.00h), sota el títol “Les universitat obren les portes a la cuina. Projecte Bullipedia”.

Continua el programa d’activitats previst en el marc de la Setmana de la Ciència a la ciutat.  Entre les properes propostes destaca la conferència amb tast que oferirà la Biblioteca del Fondo, el dijous 20 de novembre (18.00h), sota el títol “Les universitat obren les portes a la cuina. Projecte Bullipedia”. Es tracta d’una xerrada amb degustació a càrrec de la Marta Vila, doctora en Ciència Cognitiva i Llenguatge (UB) i  coordinadora de projectes de la Unitat UB-Bullipedia del Campus de l’Alimentació del Recinte Torribera.

En un moment en què la cuina i la gastronomia estan adquirint una gran rellevància en molts àmbits de la nostra societat, les universitats han obert les portes a aquestes disciplines i han iniciat un procés d'academització de la cuina, és a dir, un procés perquè tingui el mateix estatus que han tingut tradicionalment disciplines com la química, la biologia o la història. En aquest sentit, el projecte Bullipèdia, liderat per Ferran Adrià i amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, és un dels principals motors d'aquest fenomen, que està provocant grans canvis dins i fora de les cuines i de les universitats. Alhora els estudis de cuina han donat un pas per convertir-se en un grau –Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques- que ha començat a impartir-se aquest curs 2014-2015, part del qual al Campus universitari colomenc ubicat al Recinte Torribera.

Cal recordar que la conferència es realitzarà a l’espai “Cuines del Món” de la Biblioteca de Fondo, recentment inaugurada.

Col·laboren en aquesta activitat: CNL L’Heura i el Campus Alimentació-UB.