Condol per la mort de Vicente Ferrer

El reconegut cooperant català Vicente Ferrer ha mort el 19 de juny a l’Índia a l’edat de 89 anys per l’agreujament del seu delicat estat de salut.

Vicente Ferrer va arribar a Mumbai el 1952 als 33 anys com a missioner jesuïta i des de llavors va dedicar tota la seva vida a millorar les condicions dels més desfavorits de la regió d’Anantapur. Anys després, va deixar la Companyia de Jesús però va continuar la seva tasca al país asiàtic. En el 1996 va crear la Fundación Vicente Ferrer amb la seva esposa, la periodista britànica Anne Perry. Actualment la fundació que porta el seu nom beneficia a més de 2.200 pobles i uns 2 milions i mig de persones en aquesta zona.

La Fundación Vicente Ferrer, té a l’estat espanyol uns 150.000 col•laboradors i a la nostra ciutat uns dos centenars de famílies que tenen infants apadrinats. Per aquest motiu l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha comunicat el seu condol al seu portaveu al nostre país.

Vicente Ferrer va obtenir recentment diversos guardons de reconeixement com a referència i exemple de solidaritat dels que cal destacar el Premio Principe de Asturias, la Creu de Sant Jordi i el Premi Català de l’Any 2008. En aquests moments hi ha una proposta per demanar el Premi Nobel de la Pau a la seva fundació.