Compres de Reis en època de crisi

Des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) es fan una sèrie de recomanacions per evitar despeses innecessàries i supèrflues en el període nadalenc.

Aquest any les tradicionals compres de Reis requereixen més que mai un consum reflexiu i responsable per evitar despeses innecessàries i supèrflues. Per això des de l’OMIC us volem facilitar uns consells:

  • Elaboreu un pressupost acurat de les despeses extraordinàries que penseu que haureu d’afrontar i que siguin realment necessàries, i destineu únicament aquell import del qual realment pugueu disposar segons els vostres ingressos. Penseu que la major part d’aquestes despeses extraordinàries van adreçades a àpats i regals amb la família i els amics, que són les persones que millor entendran la nostra situació econòmica.
  • Analitzeu amb deteniment les ofertes i promocions que acostumen a llançar aquests dies els establiments comercials, i eviteu la compra per impuls.
  • No sol·liciteu cap préstec al consum per fer front a les despeses nadalenques, i eviteu l’ús de la targeta de crèdit. Aquestes formes de pagament comporten uns interessos i unes despeses que encareixen finalment el preu del producte.  
  • Compareu els preus dels establiments i opteu per productes de proximitat. D’aquesta manera potenciarem l’economia local i reduirem també la despesa energètica que provoca el transport continental o intercontinental de productes.  
  • Avanceu les compres dels aliments tot el possible, ja que en la temporada de Nadal els preus acostumen a pujar. Recordeu que podeu congelar o emmagatzemar els productes alimentaris.
  • Opteu per menús amb productes de temporada i aliments bàsics que són més econòmics. Existeixen moltes receptes saboroses per preparar aquests plats de forma senzilla i original.
  • Opteu per menús amb productes de temporada i aliments bàsics que són més econòmics. Existeixen moltes receptes saboroses per preparar aquests plats de forma senzilla i original.
  • A l’hora de triar les joguines, no us deixeu influenciar per les campanyes publicitàries que únicament pretenen induir a un consum excessiu. Aprofiteu per transmetre als vostres infants els valors d’un consum responsable; reutilitzeu o intercanvieu joguines de familiars o amics que ja no utilitzin; visiteu mercats de segona mà; elaboreu vosaltres mateixos jocs, ninos o titelles amb manualitats. Només cal una mica d’imaginació.
  • Conserveu sempre els tiquets de compra per si cal formular alguna reclamació i, si teniu qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb l’OMIC.