Comencen les obres de l’edifici que acollirà el nou mercat municipal del Fondo

Amb la signatura de l’acte de replantejament, dilluns van començar les obres de l’edifici que acollirà el nou mercat municipal del barri del Fondo. Aquest equipament cofinançat per fons europeus és una de les principals actuacions urbanístiques que es porten a terme en aquest barri, un dels més densos de la ciutat.

L’edifici suposarà un salt qualitatiu en la configuració del barri del Fondo. A més del nou mercat municipal i les seves parades, l’edifici albergarà un supermercat, una biblioteca municipal i una llar d’infants pública. Finalment no es construirà la planta prevista inicialment per fer un aparcament soterrat. El nou edifici connectarà amb l’aparcament que ja existeix davant de la façana del carrer de Mn. Jacint Verdaguer.

Les obres, que tenen una durada aproximada de 20 mesos, es van adjudicar definitivament a l’empresa Vias y Construcciones SA, en data 26 d’abril de 2010. Aquestes obres consisteixen en la construcció d’un edifici que conté els diferents equipaments, amb una superfície total de 9.413,72 m2: 

  • El Mercat Municipal (3.998,23 m2), que ocuparà la Planta Baixa de l’edifici amb accés des del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer i que inclou també part de la Planta Soterrani com a zona de càrrega/descàrrega, magatzems i altres serveis del mercat.
  • Un supermercat (2.272,79 m2) que ocuparà la Plata Baixa de l’edifici amb accés des del carrer de Massenet, amb comunicació directa amb la planta de Mercat i que inclou també una zona de magatzem a la Planta Soterrani.
  • Una llar d’infants municipal (713,50 m2) que ocuparà part de la Planta Primera de l’edifici, de manera que el pati serà part de la coberta de la planta del supermercat.
  • Una biblioteca municipal (2.429,20 m2) que ocuparà part de la Planta Primera, així com les dues plantes superiors.  

La construcció d’aquest edifici forma part de les millores incloses en el Projecte d’Intervenció Integral de la Serra d’en Mena, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de la Iniciativa Urbana.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha declarat que “és un dia especial pels colomencs i les colomenques, i sobretot per les veïnes i veïns del Fondo: comença la construcció d’un edifici que suposarà una transformació radical pel barri”.