Comencen els enderrocs per iniciar la 2ª fase del projecte urbanístic del Front Fluvial del Raval

L’operació urbanística del Front Fluvial del Raval de Santa Coloma de Gramenet i que comporta una reforma integral de la façana del riu Besos de la ciutat, arriba a la seva segona fase, amb l’enderroc de les edificacions ubicades entre Avinguda Generalitat, Passeig de Sant Jordi i Passeig de la Salzareda. A l’enderroc, realitzat dimecres 4 de juny, i inici d’obres va ser present l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz.

La segona fase de l’operació del Front Fluvial –com la 1ª i 3ª fase- serà executada per l’empresa municipal Gramepark SA i contempla la construcció d’uns 140 habitatges de protecció oficial –per a joves i reallotjament de famílies expropiades-, 230 places d’aparcament, zones verdes i la urbanització de carrers del voltant, entre d’altres actuacions. En conjunt, suposa una inversió d’uns 22 milions d’euros i les obres tindran una duració d’uns 30 mesos.

Es tracta d’un projecte urbanístic de primer nivell que suposa una important unió de la trama urbana amb la ribera fluvial i que, juntament amb la 1ª fase ja executada i la 3ª conformaran la nova façana de Santa Coloma al Riu, una transformació radical de la zona compresa entre el Nou Camp Municipal fins l’Avinguda Pons i Rabadà, seguint per l’Avinguda Generalitat.

Nova plaça de 6.000 m2, una de les més gran de Santa Coloma

Un cop finalitzada aquesta segona fase de la transformació de la façana del Riu Besos amb Santa Coloma, en uns 30 mesos, s’iniciarà la 3ª fase, que implica, entre d’altres actuacions, la construcció d’una plaça de 6.000 metres quadrats al barri del Raval, que significarà una de les més gran de tota la ciutat, juntament amb la Plaça de la Vila i la Plaça de la Mediterrània.