Comencen a Santa Coloma de Gramenet el actes de celebració del 20è aniversari de la fira multisectorial Expocoloma

A Santa Coloma s’han iniciat els actes de celebració del 20è aniversari del naixement d’Expocoloma, la fira comercial més important del Barcelonès Nord i una de les més significatives de tota Catalunya.

Durant aquestes dues dècades Expocoloma s’ha convertit en el millor aparador del comerç i l’economia colomenca, i un dels esdeveniments que més públic ha aplegat a la ciutat als darrers anys. De fet, l’edició de l’any passat va aplegar uns cent mil visitants d’arreu de Catalunya, segons dades de l’organització.

Per celebrar-ho, el passat dijous es va iniciar el cicle d’actes d’aniversari amb la conferència “20 anys d’Expocoloma. És la fira un instrument adient per a la promoció del comerç local?”, que va oferir Domènec Biosca, president de l’Associació d’Experts i Directius d’Empreses Turístiques  i president de l’Associació de Periodistes de Turisme i Economia. Durant l’acte va rebre homenatge Claudi Zapater, que fou el primer director d’Expocoloma, promotor de la fira i primer president de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma (ACI). 

El proper 7 de juliol començaran les Jornades Tècniques d’Expocoloma, un punt de trobada entre professionals del sector comercial, que inclouran dues taules rodones i una conferència amb l’objectiu d’analitzar i reflexionar sobre el model comercial de Santa Coloma de Gramenet (7 de juliol); la importància del comerç, el turisme i les fires per l’evolució de les ciutats (15 de setembre); i sobre el futur del comerç a Catalunya (6 d’octubre).
 

La Fira Expocoloma 2008

Del 18 al 21 de setembre se celebrarà l’Expocoloma 2008, amb uns 170 estands d’empreses i serveis de la ciutat. Enguany, com a principal novetat s’inclou una carpa-exposició amb una retrospectiva dels vint anys d’aquesta fira a Santa Coloma de Gramenet.

L’acte de cloenda del Programa d’Activitats del 20è aniversari d’Expocoloma serà el 15 de novembre, amb el lliurament de premis a empreses, entitats i persones que hagin destacat en el decurs de les dues dècades de la Fira, pel seu compromís i implicació en el teixit comercial de la ciutat, per part de l’Ajuntament de Santa Coloma.

El programa d’actes de celebració del 20è aniversari de la Fira i l’Expocoloma 2008 estan organitzats per l’Ajuntament de Santa Coloma, a traves de la societat municipal Grameimpuls, i l’ACI.