Comença l'aplicació de tractament antilliscant en voreres amb més pendent

En aquesta etapa es tractaran 24 carrers dels barris de Santa Rosa, El Fondo i El Raval, amb l'objectiu de millorar la mobilitat i evitar caigudes

 

Amb l'objectiu de millorar la seguretat de les persones que caminen per les voreres i, al mateix temps, evitar relliscades i caigudes d'els qui tenen problemes de mobilitat i de la gent gran, l'Ajuntament inicia la setmana vinent un programa de tractament de les voreres a diversos carrers amb forts pendents situades als barris de Santa Rosa, El Raval i El Fondo. Aquesta intervenció consisteix en l'aplicació de tractament antilliscant i en la instal·lació de bandes rugoses en trams de voreres que tradicionalment són complicats per al pas del veïnat a causa de l'orografia del terreny, sobretot en èpoques de pluja.

Es tractaran les voreres de 24 carrers, totes elles vies que tenen trams amb fort desnivell. En un primer moment, els treballs consistiran  en el sanejament a fons del paviment per, posteriorment, aplicar un tractament de líquid antilliscant d'última generació. A les cantonades d'alguns carrers es col·locaran bandes rugoses que compliran el mateix objectiu. L'execució del projecte suposarà la millora de 6.138 m2 de voreres i una inversió de 37.500 euros.

El calendari d'actuació
Entre els dies 2 i 9 de novembre començaran els treballs  als carrers del Rellotge, Circumval·lació, Jaén, Beethoven (el tram que va de Wagner a Liszt), Terrassa, La Pau, Bruc (entre Mn. Jacint Verdaguer i Sant Pasqual), el passatge de la Victòria i Doctor Pagès. En una segona etapa (del 10 al 16 de novembre) està previst actuar als carrers de Flor i Cel, Núria, Magalhaes (entre Mn. Jacint Verdaguer i Valentí Escales), Monturiol, Roselles (entre Jacint Verdaguer i Sant Francesc), passatge del Xiprer i Mn. Jacint Verdaguer (entre Ramon Llull i avinguda de la Generalitat).

En la setmana que va del 17 al 25 de novembre s'aplicarà el tractament per evitar relliscades en punts dels carrers d'Àngel Guimerà, Sardana, Francesc Julià, Roger de Llúria, Sant Eduard i Pau Claris. Més tard es treballarà en les cantonades dels carrers del Rellotge-Circumval·lació, Beethoven-Liszt, Bruc-Mas Marí, Wagner-passatge de Beethoven, Núria-Pirineus, Irlanda-avinguda dels Banús, Roselles-avinguda dels Banús i Roselles-Sant Francesc.

Aquesta nova intervenció complementarà les realitzades  en els tres últims anys. En aquest temps s'han fet aquestes petites però efectives actuacions destinades a la millora de la mobilitat en les voreres en cent carrers de diferents punts de la ciutat, la qual cosa suposa que avui hi ha més de 20.000 metres quadrats de voreres més segures. L'Ajuntament de Santa Coloma és pioner en l'aplicació de tractaments antilliscants per prevenir les relliscades en la via pública. Amb aquest projecte s'està contribuint a un model de ciutat amb una mobilitat més segura i eficaç.