Comença el nou projecte "Itineraris del patrimoni de Santa Coloma"

Ja es pot realitzar el primer dels tres itineraris previstos, dedicat a Santa Coloma Centre, per apropar-se i conèixer vuit espais i edificis que formen part del patrimoni de Santa Coloma.

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha presentat el nou projecte de ciutat sobre els Itineraris del patrimoni de Santa Coloma de Gramenet, que posa en marxa l’Ajuntament de Santa Coloma mitjançant el Museu Municipal Torre Balldovina, i que s’emmarca en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni. L’objectiu d’aquest projecte és que en una passejada es puguin redescobrir de manera estimulant un entorn que constitueix la identitat de Santa Coloma, tot allò que han deixat els colomencs i colomenques que ens han precedit; recórrer aquells punts d’interès cultural, històric i representatiu de la ciutat.

Durant el matí s’ha realitzat part del primer del tres itineraris previstos dedicat a Santa Coloma Centre, amb l’alcaldessa i el director del Museu Torre Balldovina Ramon Sagués. Aquest primer recorregut, que es realitza amb audioguies especials (mp3 amb auriculars que s’han de recollir al Museu Torre Balldovina) consta, en la seva totalitat, de 8 aturades, en espais, edificacions i elements que formen part del catàleg de béns protegits del patrimoni cultural de Santa Coloma.

L’alcaldessa ha destacat que “la millor manera de protegir entre tots i totes el patrimoni que tenim és a través del coneixemet i l’estimació. En aquest sentit, amb els itineraris podem redescobrir un entorn que, moltes vegades per habitual, no som capaços de valorar en totes les seves possibilitats. L’alcaldessa ha afegit que “aquest nou projecte de ciutat ens ajudarà a fer la nostra pròpia redescoberta personal de Santa Coloma, a colomencs i colomenques i persones de fora de la ciutat”.

El primer itinerari en marxa, Santa Coloma Centre, contempla la visita a L’Antic Safareig (s.XIX-XX), ubicat a la plaça de Montserrat Roig; el Mas Fonollar (s. XIV-XVII), al carrer de Sant Jeroni 1-3; Can Selva (s. XVIII-XXII), al carrer Major, 44; Can Sisteré (s. XIX-1989), al carrer de Sant Carles, s/n; l’Ajuntament(s.XIX), a la plaça de la Vila s/n; Can Roig i Torres i cases annexes (1906-1911), al carrer de Dalt de la Ciutadella núm. 16-18; l’Església Major i Casa Rectoral (1912-1915), a la plaça de l’Església, 3; i el final del recorregut és a l’Ambient i cases del passeig de Mossèn Jaume Gordi (1920-1936), al passeig de Mossèn Jaume Gordi.

Els propers itineraris estaran dedicats als espais de patrimoni cultural de Santa Coloma Sud i de Santa Coloma Nord.