Comença a Santa Coloma un projecte de ciutat contra els actes incívics

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat el projecte ‘No em trenquis el cor’, de sensibilització contra els actes incívics a la ciutat.

L'alcaldessa Núria Parlon va presentar el nou projecte de civisme "No em trenquis el cor"

Santa Coloma de Gramenet, a 2 de març de 2011. Amb l'eslògan “No em trenquis el cor” com a encapçalament del material divulgatiu i informatiu que es distribuirà en els propers dies, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha engegat aquesta setmana un projecte de sensibilització contra els actes incívicos que es produeixen a la ciutat. L'alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat aquest projecte municipal avui a Can Sisteré, en un acte que ha comptat amb la presència d’unes cinquanta persones representants d'entitats locals, de col·lectius de comerciants i de l'equip d'agents cívics i de mobilitat.

Els agents cívics i de mobilitat seran, en primera instància, els que actuaran contra les males conductes de la minoria de persones, el comportament de les quals suposa un greu perjudici per a la col·lectivitat, tant des del punt de vista de la salubritat com des del cost econòmic que representa per a l'Ajuntament eliminar la brutícia addicional que origina l'incivisme en els espais públics.

“L'Ajuntament de Santa Coloma –ha dit l’alcaldessa- contempla aquest projecte com una acció de millora permanent de la ciutat, que s'ha de desenvolupar amb la complicitat de la població i la corresponsabilitat de les entitats ciutadanes. I la frase respón al sentiment que ens queda als colomencs i a les colomenques cada vegada que una persona es comporta de manera incívica a la ciutat que estimem i que es casa nostra”.

En aquest programa es donen a conèixer de manera realista, mitjançant imatges clares i evidents, accions incíviques que es produeixen de forma freqüent a la ciutat. Incivismes com l'abandó d'excrements de gossos; la destrossa de mobiliari urbà a causa d'actes vandàlics; les pintades a les façanes dels edificis públics o privats i en espais comuns; la col·locació de propaganda en llocs no autoritzats; l'abocament d'escombraries dels contenidors, i les molèsties per botellones i sorolls són alguns dels comportaments que es visualitzen com a exemples de conductes que s'han d'eliminar.

Des dels serveis municipals es fomentarà la informació i des dels serveis educatius es promourà el civisme des de la infància.  En aquest sentit, 519 escolars s'han inscrit aquest any en un taller on s'ensenyen les claus del civisme a casa, en el col·legi i al carrer.

El programa explica el cost que suposa per a tots la neteja viària (5 milions d'euros) i recorda l'existència de les ordenances municipals i les sancions per a les conductes incíviques. L'Ajuntament gasta 750.000 euros a l'any a recollir residus voluminosos del carrer, 225.000 euros a reposar el mobiliari urbà i 1,31 euros per habitant a netejar les façanes, entre altres xifres.

*Us adjuntem una de les imatges del programa de sensibilització No em trenquis el cor

Per a més informació:

Premsa i Comunicació 

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Ana Belén Pérez
93 462 40 13 / 618 045 488 

comunicacio@gramenet.cat