Comença a Santa Coloma el II Congrés de les Dones del Barcelonès Nord

El II Congrés de les Dones del Barcelonès Nord comença avui al teatre Sagarra de Santa Coloma, amb la intervenció de l'alcaldessa d'aquesta ciutat, Núria Parlon.

Santa Coloma de Gramenet, a 4 de març de 2011. Amb el lema “Dones, ciutadania i valors”, els dies 4 i 5 de març té lloc el II Congrés de Dones del Barcelonès Nord als teatres Sagarra ( carrer de Lluís Companys, 27, Santa Coloma) i Zorrilla (Badalona). El Congrés reflexionarà sobre les noves masculinitats, el repartiment igualitari dels usos del temps o el traçat dels espais quotidians que incorporin la visió de les dones.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, obre el Congrés avui divendres (17.00) al Teatre Sagarra. Hi seran també els alcaldes de la resta de ciutats que formen part de la comarca: Jordi Serra (Badalona), Jesús M. Canga (Sant Adrià de Besòs), Jordi Ràmia (Montgat) i Emili Muñoz (Tiana). En aquest acte, Amelia Valcárcel, catedràtica de Filosofia Moral i Política parlarà del tema que serveix de lema del Congrés.

L’endemà, al Teatre Zorrilla, el debat girarà al voltant del cinc taules temàtiques: “Usos del temps i temps per a nosaltres”, “La ciutat on vull viure”, “Les noves masculinitats a debat”, “Noves tecnologies, com participem les dones?” i “Malalties que no deixen viure”. Les ponències aniran a càrrec de  dones especialitzades en diversos àmbits socials i culturals.

- Us adjuntem el programa en pdf

Jornades de les dones 2011

El II Congrés de Dones del Barcelonès coincideix amb les Jornades de les Dones, que tradicionalment se celebren a Santa Coloma de Gramenet durant el mes de març.

La inauguració de les Jornades tindrà lloc el dia 8 (18.30, Museu Torre Balldovina), en un acte presidit per l’alcaldessa, Núria Parlon.  La tinenta d’alcalde de Polítiques d’Igualtat, Salut i Consum, Ángeles Peláez, i la presidenta de la Coordinadora d’Associacions de Dones, Antonia Ortega, s’encarregaran de presentar el programa. Posteriorment, l’alcaldessa i l’actriu Petra Jiménez parlaran del tema “Dones del món: solidaritat i apoderament”.

El programa de les Jornades, es pot recollir al CIRD o consultar-se directament a l’apartat web del Departament de la Dona (www.gramenet.cat).

Pel que fa als actes dels propers dies, cal destacar el seminari “Las propiedades de las algas” (7 de març, Grupo de Mujeres Yoga Kundalini); la conferència “Profundizando nuestras raíces” (6 de març, Asociación Cultural Extremeña); el col·loqui “La mujer en la sociedad de hoy” (dia 7,  Asociación de Mujeres por la Igualdad de Riera Alta); el lliurament del Premi Isabel Alonso (dia 9, Coordinadora d’Associacions de Dones); la xerrada “Treballadores del món. Històries de lluita arreu del món per la igualtat de gènere en el treball”, amb les dones protagonistes de l’audiovisual Flor María Torres Vidal (dia 9, Centre Cívic del Riu, CCOO); la taula rodona “Petits negocis, grans oportunitats” (dia 10, ACI), i el conte Històries en femení (dia 10, Biblioteca Singuerlín).

Per a més informació:

Premsa i Comunicació 

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 13 / 618 045 488 

 comunicació@gramenet.cat

 www.gramenet.cat