Ciutat Refugi

El dia 16 de març de 2016 va tenir lloc l'activitat “El PAM al barri” del districte 1 (barris Centre i Can Mariner). El dimarts 22 de març es va realitzar l’activitat ‘Ciutat Refugi i més solidària’ al Mas Fonollar.

Es tractava d’un taller participatiu amb una dinàmica dirigida per representants d’ONG en la qual es van exposar diferents temes a partir dels quals es posava de relleu la importància dels valors dels veïns i de les veïnes perquè Santa Coloma esdevingués una ciutat més solidària.

A través dels diferents temes clau de debat com treballar amb les entitats i actors implicats per fer de Santa Coloma una ciutat refugi, van sorgir propostes per com integrar millor en els barris als refugiats i les refugiades que vingui a la nostra ciutat, posar a la seva disposició els sindicats o incentivar la participació en les entitats colomenques. Un altre tema de debat com és impulsar accions de cooperació des d’una visió de persones i entitats com a subjectes de dret, ens va deixar propostes com ara dotar de recursos a les entitats i donar més protagonisme, tenir-les més en compte i valorar-les més, associacions de veïns com a eina cohesionadora i integradora o saber mobilitzar-nos i buscar noves formes de participació.

Com podem veure les paraules veïns, integrar, incentivar o participació van ser molt utilitzades durant el debat. això diu molt dels colomencs i colomenques, com ara el fet de que assistissin a escoltar l’opinió dels experts i les expertes per informar-se millor i poder dir la seva.

Des del punt de vista dels joves PAM que vam presenciar el debat, creiem que va ser una sensació molt enriquidora, ja que a través de les intervencions es va arribar a un objectiu clau com és la sensibilització envers la situació dels refugiats i refugiades, un tema molt actual del qual vam aprendre molt, més enllà de l’actualitat que ens ofereixen els nostres mitjans de comunicació.