Ciutadanes colomenques faran una lectura al carrer amb motiu del Dia Internacional de les Dones per la Pau

Dones colomenques de diferents edats, orígens i àmbits professionals realitzaran el proper dimarts 24 de maig una lectura pública de textos amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament.

Organitzat pel Centre d’Informació i Recursos per a Dones i pel Departament de Cooperació i Solidaritat, l’acte tindrà lloc a les 18:30 hores a la Rambla de Sant Sebastià (entre els carrers de Sant Silvestre i Sagarra).

La lectura al carrer servirà per inaugurar l’exposició fotogràfica exterior Paraules descalces. Dones fent Pau, de Dani Lagartofernández, que podrà veure’s a la Rambla de Sant Sebastià fins al dia 23 de juny. Aquesta mostra, cedida per l’Institut Català Internacional per la Pau, retrata i dóna veu a 13 dones palestines i israelianes compromeses activament amb la pau i el respecte als drets humans.

Durant l’acte es llegiran els testimonis d’aquestes dones, recollits a l’exposició, per a la qual cadascuna d’elles va escollir una paraula que resumís la seva visió, missió o emoció lligada al conflicte a l’Orient Mitjà. D’aquesta manera, les dones de Santa Coloma prestaran, simbòlicament, la seva veu a aquestes activistes per la pau.

El Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es va començar a celebrar l’any 1982, quan centenars de milers de dones es van organitzar contra les armes nuclears i la cursa d’armament. Des d’aleshores, cada 24 de maig, persones de tot el món es troben per recordar que la pau és possible i que existeix una altra lògica diferent a la de les violències i les guerres.