Cinema de luxe a la Sala Singuerlín

El curtmetratge "El retratista", homenatge a la Memòria Històrica i la triomfadora dels Oscar d'aquest any, "The Artist", aquest divendres 6 (20.00) a la Biblioteca Singuerlín, amb entrada lliure.

La programació de cinema estable a la sala d’actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (plaça Sagrada Família s/n, estació Singuerlín L9) en presenta aquest divendres 6 (20.00), amb entrada gratuïta, el curtmetratge "El retratista" (2012) d'Alberto Bogleux i Sergi Bernal i la comèdia romàntica francesa "The Artist" (2011) de Michel Hazanavicius, guanyadora de cinc Oscar en la edició d'enguany.

Homenatge a la Memòria Històrica

"El retratista" és una història documental, un curtmetratge centrat en la visita, molts anys després dels fets de la repressió de la postguerra, d'un 'retratista', un fotoreporter que visita el seu poble per fer reviure al seu mestre, als seus antics alumnes, a la seva escola i a la seva història soterrada, just quan s'obren les fosses i es recuperen els cossos dels represaliats a la Guerra Civil espanyola i anys després.
Estem davant d'un "retratista" com el que surt en un dels llibres, fets pels mateixos alumnes, que venia de la capital de tant en tant per fotografiar a tot el poble.
La idea i el treball d’investigació és de Sergi Bernal i la direcció, realització i muntatge corren a càrrec de l’italià, Alberto Bougleux, director que ja ha fet altres documentals sobre les desaparicions a Algèria o l’exhumació de la fossa més gran del món, la de Sbrenica.  

La Sala Singuerlín

Es tracta d’un nou projecte cultural de ciutat, Sala Singuerlín, que impulsa l’Ajuntament amb l’entitat local Cine Club Imatges i que suposa el naixement d’un fòrum d’exhibició i de debat de pel•lícules de cinema d’autor, social i de drets humans a la nostra ciutat. El lloc escollit és idoni, ja que la biblioteca municipal és un nou i modern edifici, inaugurat ara fa dos anys i ubicat al costat de la parada de metro Singuerlín de la L9, que disposa d’una sala amb aforament per a 250 persones amb un sistema de projeccions digitals d’alta qualitat i que ofereix un fons de material especialitzat en cinema d’autor i documentals de més de 800 títols.

Els objectius d’aquesta proposta són diversos. Destaquen l’ impuls  i dinamització d’una programació estable de cinema d’autor i de cinema familiar de qualitat, que contribueix a la sensibilització per la solidaritat, tot difonent el cinema documental i de ficció en els àmbits dels drets humans, cooperació, solidaritat i l’educació per la pau. També es pretén i captar un nou públic interessat en aquests mateixos àmbits.

Una oferta de qualitat

S’ofereix una programació estable amb la projecció  d’obres imprescindibles  de cinema d’autor i de totes les èpoques. Aquests films aniran precedits de la projecció de reportatges o curts de ficció que promouen la defensa dels drets humans per tal de sensibilitzar el públic en aquests valors; aquests passis s’han seleccionat a partir d’obres que han participat al Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet o han estat proposades per institucions i ONG’s de manera expressa.

Un apartat especial pels infants

El programa previst incorpora una oferta quinzenal de pel•lícules adreçades a un públic infantil per tal de promoure el llenguatge cinematogràfic entre les famílies i els més petits.

Nova etapa de Cine-Club Imatges

Les persones promotores d’aquest projecte cultural són components de Cine-Club Imatges i del servei de Cultura i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Cine-Club Imatges és una entitat cultural sense ànim de lucre i de les més veteranes d’aquesta ciutat, que inicia una nova etapa com a col•lectiu en l’espai de difusió cinematogràfica que és ja  la Sala Singuerlín. L’entitat colomenca rescata la seva experiència anterior com a cineclub i serà l’encarregada de seleccionar les projeccions quinzenals de pel•lícules imprescindibles, de cinema de tots els temps, que es podran veure per primer cop o tornar a veure en pantalla gran. Aquesta renovació inclou el seu logotip distintiu que ha estat creat per María López Ruiz, alumna de l’Institut  Ramón Berenguer IV de Santa Coloma, guanyadora d’un concurs de creació que es va fer entre els escolars de la ciutat.

**Per impulsar la programació estable de cinema d’autor a la biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, s’ha constituït una Comissió de Cinema, formada per la regidora de Cultura i Solidaritat, diversos tècnics d’aquesta àrea municipal i components del Cine Club Imatges.