Cinema a la Sala Singuerlín

A la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, divendres 21 (20h), es projecta el film "The Commitments" dirigit al 1991 per Alan Parker, a més del curt "Casas de humo".

En un barri de treballadors a Dublín Nord, Jimmy Rabbitte (Robert Arkins) un jove adolescent, somia fundar la seva pròpia banda de música soul, seguint l'estil dels seus ídols Otis Redding, Aretha Franklin, James Brown i Wilson Pickett entre d'altres. Quan els seus amics, primers integrants de la banda, li pregunten el per què de voler formar una banda de música negra, ell contesta: Els irlandesos són els negres d'Europa. Els dublinesos són els negres d'Irlanda. Els de Dublin Nord són els negres de Dublin.

La Sala Singuerlín

Es tracta d'un nou projecte cultural de ciutat, Sala Singuerlín, que impulsa l'Ajuntament amb l'entitat local Cine Club Imatges i que suposa el naixement d'un fòrum d'exhibició i debat de pel · lícules de cinema d'autor, social i de drets humans en la nostra ciutat. El lloc escollit és idoni, ja que la biblioteca municipal és un nou i modern edifici, inaugurat fa dos anys i ubicat al costat de l'estació de metro Singuerlín de l'L9, que disposa d'una sala amb aforament per a 250 persones amb un sistema de projeccions digitals d'alta qualitat i que ofereix un fons de material especialitzat en cinema d'autor i documentals de més de 800 títols.

Els objectius d'aquesta proposta són diversos. Destaquen l'impuls i dinamització d'una programació estable de cinema d'autor i de cinema familiar de qualitat, que contribueix a la sensibilització per la solidaritat, difonent el cinema documental i de ficció en els àmbits dels drets humans, cooperació, solidaritat i l'educació per a la pau. També es pretén i captar un nou públic interessat en aquests mateixos àmbits.

Una oferta de qualitat

S'ofereix una programació estable amb la projecció d'obres imprescindibles de cinema d'autor i de totes les èpoques. Aquests films aniran precedits de la projecció de reportatges o curts de ficció que promouen la defensa dels drets humans per sensibilitzar el públic en aquests valors, aquests passis han seleccionat a partir d'obres que han participat al Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet o han estat proposades per institucions i ONG de manera expressa.