Celebració del dia de la Salut Mental a Santa Coloma

Comencen els actes d'aquesta celebració amb la mostra "Silencis forçats" al museu Torre Balldovina.

Divendres, 8 d’octubre (17.00), s’inaugura al Museu Torre Balldovina l’exposició “Silencis forçats”, una mostra produïda pels museus de Sant Boi de Llobregat, de Martorell i de Santa Coloma de Gramenet i per la Diputació de Barcelona, que neix amb la voluntat de donar a conèixer la història de les persones que han viscut en els centres psiquiàtrics d’aquestes localitats. Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 16 de gener en l’horari habitual del Museu, forma part dels actes commemoratius del Dia de la Salut Mental.

En aquest context, divendres (Teatre Sagarra, 19.30) hi haurà una mostra de dansa i moviment i de teatre social, organitzada per La Poderosa, el Club Social Gramenet de la fundació FUNAMMENT, el grup Pallapupas i el Centre de Rehabilitació Comunitària Martí i Julià.

Amb el lema “Sense por, tots contra l’estigma”, el dia 9, des de les 10.00 hores, hi haurà activitats d’animació i participació al parc d’Europa i al poliesportiu de La Bastida. El parc d’Europa serà l’escenari de la cessió de claus del nou local del Club Social Gramenet (11.00) i de l’acte d’unió de les institucions implicades en la inclusió de les persones amb problemes de salut mental que presidirà la consellera Marina Geli (12.15); l’actriu Emma Vilarasau hi llegirà un manifest de suport. Finalment, L’Aula de Teatre Carro de Baco escenificarà La caiguda del mur (12.45), un espectacle en què pot participar el públic, i l’entitat AM.MA.ME farà el muntatge Bailar la vida (15.40).