"Catalunya sense barreres" al Teatre Sagarra

El proper diumenge 4 de març (18.00) el teatre de Santa Coloma acollirà aquesta obra representada per una companyia d'actors i actrius amb discapacitat.

L’Associació Capacitats Integrades estrena la obra Catalunya sense barreres aquest diumenge 4 de març (18.00) al Teatre Sagarra (c/Lluís Companys, 27). Es tracta d'un espectacle a càrrec d'una companyia formada per actors i actrius amb discapacitat.

L'objectiu és demostrar que darrera d'una discapacitat o una malaltia mental hi ha una persona igual que qualsevol altra, amb unes qualitats remarcables com en tot ésser humà. Els actors i actrius demostren amb la seva interpretació que quan hi ha un compromís amb la vida, és possible sortir endavant i superar les barreres que presenta el dia a dia.

Un programa de ràdio

Catalunya sense barreres és una comèdia on els personatges escenifiquen la realització d’un programa de ràdio que no pot ser presentat per la seva directora. El repartiment el formen, Anna Hernàndez, Montse López, Ignasi Sangenís, Manel Parcerisa, Sònia Burgués, Maria Godoy, Manuel Garcia, Pedro Curado, Xavier González, Montse Clotet i Menta (gos pigall).

El desenvolupament de l’acció a escena alterna la comèdia (amb moments intensos per riure) i el drama (amb escenes de profunda emotivitat).

Basada en un fet real

El programa de ràdio que inspira aquesta obra de teatre és un programa de ràdio que existeix i és real. Es fa gràcies al suport de la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu. El programa està en antena des de l’any 1997, primer a Onda Cero Catalunya i actualment a la Cadena Ràdio Estel, on es pot escoltar cada divendres a les 20h. Aquest programa ha estat pioner en el tractament de la temàtica de la discapacitat i la malaltia mental als mitjans de comunicació i ha obtingut diferents guardons com ara el Premi GIMM i una Menció Especial als Premis Comunicació i Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.

Capacitats Integrades

L’Associació Capacitats Integrades és una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat informar i sensibilitzar al gran públic i a la societat en general sobre la situació real que viuen les persones amb discapacitat i malaltia mental. L’objectiu de tots els projectes de l’associació és trencar els prejudicis i l’estigma que suporta el col·lectiu en tots els àmbits de la vida.