Cap de Setmana Ibèric a Santa Coloma

Aquest cap de setmana 6 i 7 d’octubre els jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers celebren el 12è Cap de Setmana Ibèric, amb jornades de portes obertes i activitats gratuïtes per a totes les edats.

El diumenge 7 d'octubre, d'11 al 14 h, al poblat ibèric Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet hi trobareu tres activitats:

TALLERS: VESTEIX-TE PER A LA CERIMÒNIA! Vine a confeccionar-te un vestit d’iber amb sanefes pintades i a fabricar-te les millors joies i complements per assistir a un ritual de l’enterrament. Es tracta d’un taller per apropar-se a la indumentària ibèrica i als objectes d’abillament personal de l’època per adonar-se de la seva simplicitat i alhora de la seva complexitat, tant dels vestits com dels guarniments. Després, vestits de cerimònia, acompanyarem a una sacerdotessa per participar en un ritual de l’enterrament. Horari: d’11 a 14 h.

ELS ENTERRAMENTS I ALTRES RITUALS DELS IBERS DEL PUIG CASTELLAR. Visita guiada al jaciment per descobrir on i com enterraven els ibers del Puig Castellar als seus difunts i per conèixer altres rituals i cerimònies (cranis enclavats, sacrificis fundacionals, ofrenes, etc.). També es donaran a conèixer les troballes fetes a la darrera campanya d'excavació, s’entrarà a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal•lat al jaciment. Horari: 12.30 h.

ELS POBLATS DE LA LAIETÀNIA SE SALUDEN. Comunicació amb miralls amb altres jaciments ibèrics laietans propers: Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès i Les Maleses de Montcada i Reixac. Horari: 13.30 h

Per a més informació adreceu-vos al Museu Torre Balldovina, plaça de Pau Casals s/n, telèfon 93 385 71 42, www.gramenet.cat/museutorreballdovina.