Canvis en el sistema d'aparcament a la Salzereda per augmentar la seguretat vial

Només hi podran aparcar els turismes que no sobresurtin dels espais permesos. El sistema de bateria passa a ser de cordó per ampliar l'espai dels carrils de circulació.

L’Ajuntament ha dut a terme aquesta setmana el canvi del sistema d’aparcament en la franja del passeig de la Salzereda propera al riu. La nova zona autoritzada per estacionar-hi ja s’ha posat en marxa. S’ha passat del sistema de bateria al de cordó amb l’objectiu de guanyar en seguretat en augmentar l’espai dels dos carrils de circulació de vehicles. En aquest indret, l’aparcament en bateria era problemàtic perquè molts vehicles sobresortien dels límits permesos, posaven en perill la seguretat del trànsit i impedien, en alguns casos, el pas dels autobusos.

La densitat del trànsit creixerà al passeig de la Salzereda amb motiu de la propera instal·lació de l’edifici provisional del Mercat Sagarra al passeig d’en Llorenç Serra. Aquest fet obligarà a desviar part del trànsit en direcció al centre de la ciutat per la via més propera al riu. A més, el pas de dues línies d’autobús, que es desviaran per la Salzereda (B19 i 42) i se sumaran a la ja existent (B14), ha afavorit la decisió de l’Ajuntament de modificar ara el sistema d’aparcament. La circulació de tres línies d’autobusos en un sentit i d’una línia  més en el sentit contrari no es podia fer pel passeig de la Salzereda en les condicions de seguretat necessàries, si s’hi mantenien els vehicles aparcats en bateria.

Aparcament en cordó sense furgonetes

Així doncs, al passeig de la Salzereda, la manera autoritzada d’aparcament és en cordó i s’hi mantindrà la prohibició d’aparcar a les furgonetes (hi ocupaven unes 30 o 40 places) per afavorir el vehicle privat. Aquests vehicles de més volum hauran de dirigir-se a l’espai, habilitat i provisional, situat al costat de la pista d’atletisme de Can Zam. Ambdues mesures es consideren definitives i no vinculades a la provisionalitat de la ubicació del Mercat Sagarra al passeig d’en Llorenç Serra.

Places alternatives

L’Ajuntament minimitzarà l’impacte, incrementarà les places i permetrà l’estacionament al passeig de la Salzereda (entre el carrer de Mn. Jacint Verdaguer i la rotonda de Can Peixauet) de dilluns a divendres de 20.00 a 7.00 hores, els dissabtes i els festius. La senyalització d’aquest tram es farà la setmana vinent i, durant els propers dies, es repintarà la línia central de separació de carrils.
En breu, s’habilitarà una zona d’estacionament blava als voltants del Jutjat, que, inicialment, no serà de pagament.