Can Sisteré acull la mostra fotogràfica ‘Dones d’Etiòpia’, de Petra Jiménez, fins al 30 d’abril

L’exposició que s'inaugura dijous, 25 de març, en el marc dels actes de celebració del Dia de la Dona i de l’Any Internacional de l’Apropament de les Cultures, forma part del cicle “Art i territori” de Can Sisteré.

Dijous 25 de març (20.00 h) s’inaugura al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré (carrer de Sant Carles, s/n) l’exposició de la fotògrafa colomenca Petra Jiménez “Dones d’Etiòpia”. A la inauguració assistiran l’alcaldessa de Santa Coloma,  Núria Parlon, l’autora de la mostra i Lola López, antropòloga i coordinadora del Centre d’Estudis Africans, que pronunciarà una conferència.

Petra Jiménez, nascuda a Madrigalejo (Càceres) el 1958, viu a Santa Coloma des de 1968. Vinculada al món del teatre, també ha desenvolupat una trajectòria fotogràfica amb especial sensibilitat per les dones de diferents cultures. El teatre i la rapsòdia han omplert les seves inquietuds artístiques des de la dècada dels vuitanta sense que hagi abandonat mai la fotografia. Per la relació que té amb el món de la dona, per la seva solidaritat, i pel seu compromís, enfoca l’objectiu, la mirada i el cor cap a les dones de cultures diferents i les formes diverses que tenen de relacionar-se amb el medi.  

Dones d’Etiòpia
A la mostra  “Dones d’Etiòpia”, la fotògrafa ens deixa entreveure la vida quotidiana d’unes dones de las etnies dasanech,  bume,  hamer,  karo i mursimursi que viuen assentades en humils aldees a la vall de l’Omo, al sud d’Etiòpia. El Centre d’Art Contemporani Can Sisteré acull aquesta exposició en el marc de la celebració de les Jornades de la Dona i de l’Any Internacional de l’Apropament de les Cultures, i la mostra a la seva vegada forma part del cicle “Art i territori” d’aquest equipament de Santa Coloma.

`Veure el catàleg (by Issuu)