Campanya solidària de recollida de joguines i d’aliments "Aquest Nadal obre el teu cor"

Fins al 5 de gener es poden fer les donacions als 70 de punts de recollida habilitats a la ciutat en el marc d'una campanya que té programats una vintena d’actes. El divendres 4 es farà una nit solidària a locals d'oci nocturn.

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet ofereix un ampli programa d'activitats on la solidaritat i la cultura són les protagonistes. S'ha iniciat la campanya solidària de recollida de joguines i aliments "Aquest Nadal obre el teu cor", una iniciativa global que ha estat presentada per l’alcaldessa, Núria Parlon, al Teatre Sagarra, acompanyada per la presidenta de Creu Roja a la comarca, Rosa Marco, i la representant i voluntària de Cáritas, Lina Morillo, impulsores del projecte.

L’alcaldessa de Santa Coloma ha demanat la col·laboració i implicació de tots i totes perquè “la unió d’esforços global –ha dit-, des de l’Ajuntament i d’altres administracions, de les entitats i de la ciutadania, és fonamental per atendre les necessitats de les famílies i donar resposta a les dificultats actuals. Perquè amb una suma d’esforços i complicitats podem donar un pas endavant en la millora de la qualitat de vida de les famílies i de les persones que pitjor ho estant passant, especialment en aquestes dates tan assenyalades”.

Aquesta macro-iniciativa solidària se celebra fins el 5 de gener, i està impulsada per l'Ajuntament amb Creu Roja i Cáritas, i amb l'important suport d'entitats de comerciants de la ciutat (ACI i Fondo Comerç), la Fundació de l'Esperit Sant, els CAP's de la Salut, els centres esportius i sobretot dels colomencs i les colomenques que vulguin aportar el seu granet de sorra aquests dies.

Es tracta de la campanya de solidaritat més gran que s'ha fet mai a la ciutat, quant a punts de recollida d'aliments i joguines -més de 70 a tota la ciutat- i quant a implicació d'entitats, comerços i ciutadania. Per una banda, des d'aquesta setmana i fins el 5 de gener, es poden fer les donacions de joguines noves, no bel·licistes ni sexistes a tots els centres educatius, Escola d'Adults, l'Escola municipal de Música, el CRIJ Rellotge XXI, a Fondo Comerç, Creu Roja, a tots els centres cívics i casals de la ciutat, complexes esportius, l'Escola Oficial d'Idiomes, Policia Local, Club Marfil i Draft Gramenet. Els punts de recollida d'aliments estan ubicats a les dependències de l'ACI, Fondo Comerç, Mercat Sagarra, Fundació Hospital l'Esperit Sant i a les oficines de les sis regidories de districte. Els productes prioritaris que es poden donar són sobretot llet, galetes i cacau soluble, i també es recollirà arros, oli, pastes, galetes, cereals i llaunes, entre d'altres.

L'any passat, gràcies a la solidaritat de molts colomencs i colomenques, es van poder recollir 141 tones d'aliments i 2.020 joguines destinades als infants i les famílies amb menys recursos a la ciutat.

Cap infant sense joguina

La campanya té previst un ampli programa d'activitats a la ciutat per recaptar també productes de primera necessitat i joguines -al Teatre Sagarra, Auditori, Central Escènica i Mercats municipals i comerços, entre d'altres-  amb l'objectiu d'aconseguir que cap infant es quedi sense joguina aquestes festes i que a cap família colomenca li pugui faltar un plat de menjar a taula.

L'Ajuntament, amb la col•laboració de la Creu Roja recollirà les joguines i els aliments als punts de lliurament mencionats. Els Serveis Socials Municipals tenen identificades aquelles famílies i persones amb necessitats bàsiques a cobrir, a través del Programa Municipal d'Aliments Solidaris, i continuaran atenent aquests dies la ciutadania amb menys recursos. A més, les persones que vulguin participar en la campanya poden adreçar-se al Telèfon d'Atenció a les Famílies (93 462 40 77) que ofereix atenció els 365 dies de l'any.

Nit de música solidària

Dins de la campanya solidària de recollida de joguines i aliments "Aquest Nadal obre el teu cor", en la nit del proper divendres 4 tindran lloc un seguit d'actes en locals d'oci nocturn de la ciutat. A La Lluna (Av. Francesc Macià, 16-18), actuació de Prebe a les 22.30 hores; a la Lalola (Plaça de la Vila, 2), actuació acústica de Marta Basté i Xavi Navarro a les 23.00 hores; i a la Sala Pop (Rafael Casanova, 3), Krazy Christmas Karaoke a les 23.30 hores. L'entrada per a tots els actes serà una joguina no bèl·lica i no sexista.