Celebració 25N

Campanya ‘Enxarxa’t per una ciutat lliure de violències masclistes’

Aviui és 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. La plaça de la Vila és l'escenari d’una xarxa de missatges contra les violències masclistes.

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Amb aquesta data en perspectiva, l’Ajuntament i el Consell de les Dones han volgut abordar el tema des d’un enfocament positiu amb la campanya «Enxarxa’t per una ciutat lliure de violències masclistes». Durant tot aquest mes s’estan celebrant conferències, debats i altres activitats  de sensibilització. El programa, que s’ha difós àmpliament arreu de la ciutat, el podeu consultar aquí.

Ens enfrontem a una violència estructural i és per això que disposar d’una xarxa potent esdevé fonamental en aquesta lluita. Una xarxa que no es circumscriu només a l’àmbit professional i de serveis d’atenció, i des de la qual poder treballar la prevenció, que implica molts fronts: des del canvi de mentalitats i la lluita contra els estereotips de gènere i la desigualtat fins a la denúncia de qualsevol situació de discriminació. Tot plegat passant pels canvis en la manera d’educar els infants, per la tolerància zero cap a les relacions tòxiques, o per la reivindicació social de tots els recursos necessaris per l’atenció i lluita contra les violències masclistes.

La campanya  incideix en la idea de xarxa de prevenció, en la qual pugui estar implicada tota la ciutadania. La participació activa de les entitats colomenques i l’enfocament des de la diversitat són altres elements que destaquen en aquesta programació.

El Centre d’Informació i Recursos per Dones (CIRD) treballa braç a braç amb els instituts de la ciutat en la realització de tallers i en l’organització d’un acte titulat «Els instituts de Santa Coloma enxarxats per una ciutat lliure de violències masclistes», que tindrà lloc el 23 de novembre. L’alumnat teixirà una xarxa simbòlica, que es podrà veure a la plaça de la Vila aquell cap de setmana i que tothom podrà continuar enriquint, sumant-hi missatges. El dia 25, al matí, se celebrarà l’acte central de la campanya en què les entitats feministes i els grups de dones llegiran el Manifest i, en acabat, començarà una manifestació (11.30) amb el lema «Caminem contra les violències masclistes».