"Bigote de Gato" a Santa Coloma de Gramenet

Fins a 6 de desembre aquesta companyia de circ social s'allotja a la nostra ciutat. El dissabte 5 faran una funció solidària al Teatre Sagarra.

La companyia de circ social “Bigote de Gato” de Villa el Salvador (Perú) inicia una gira per Europa i ho fa aturant-se a la ciutat agermanada de Santa Coloma de Gramenet. Durant una setmana (del 30 de novembre al 6 de desembre) sis joves artistes s’allotjaran a la nostra ciutat convidats pel Grup Eirene d’Educació per la Pau en el marc d’un projecte de sensibilització i intercanvi que compta amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
“Bigote de Gato” és una associació sense ànim de lucre fundada l’octubre de 2010. Neix amb la idea de fer quelcom diferent i de possibilitar una transformació social a través d’eines artístiques com són el circ i el teatre. La companyia està integrada artistes, educadors, animadors socioculturals i joves compromesos amb la comunitat. Treballa des de l’educació i proposa alternatives a la formació personal i ciutadana. En aquest sentit fa formació artística per a nens, nenes, adolescents i joves.
Actualment “Bigote de Gato” és Punto de Cultura. El programa Punto de Cultura de Perú agrupa organitzacions culturals que treballen amb poblacions vulnerables mitjançant l’art i l’educació, contribuint a la inclusió social, a la difusió de les expressions culturals i a l’empoderament ciutadà.

S'ha previst la recepció institucional de la Companyia, dimarts 1 de desembre, a les 17.30h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

L’agenda de “Bigote de Gato” és plena d’activitats. Entre elles, destaquem l'intercanvi amb professors i alumnes de teatre i circ de l'Excèntrica i la trobada amb grups de l'Ateneu Nou Barris, el treball compartit amb joves del grup de teatre social del Mas Fonollar i el taller de circ al Centre Obert Rialles, la xerrada amb els integrants del grup entitats que treballen per a la transformació social a Ca la Sisqueta, etc.

Paral·lelament els joves presentaran a quatre centres educatius de Santa Coloma la seva experiència.

La seva estada acabarà amb la representació de l’espectacle “Fémina” al Teatre Sagarra el dia 5 de novembre, a les 19h, que serà acompanyat d’un col·loqui amb els artistes. L’entrada a aquest espectacle serà de taquilla inversa. Les aportacions voluntàries del públic es destinarà al projecte Fratelli de Maristes, en ajuda a persones refugiades de Síria i Pròxim Orient.